Με εθελοντισμό και ψυχαγωγία έκλεισαν τα Μηχανιώτικα στο Δ. Θερμαϊκού

Με μια διπλή εκδήλωση έπεσε η αυλαία για τα φετινά Μηχανιώτικα, το βράδυ της Παρασκευής (31/8), στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας. Η διοργάνωση ακολούθησε την επιτυχία της προηγούμενης μέρας, κατά την οποία ο Γιώργος Μαργαρίτης ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους με ένα τρίωρο λαϊκό πρόγραμμα.

propoli

Η βραδιά ξεκίνησε με μια μεγάλη γιορτή του εθελοντισμού για τη δωρεά μυελού των οστών, με τίτλο «Ο Αθλητισμός Χαρίζει Ζωή και γίνεται Δότης μυελού των Οστών στο Δήμο Θερμαϊκού».

Για την υλοποίηση της εκδήλωσης συνεργάστηκαν ο Δήμος Θερμαϊκού, το Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας και το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) Χάρισε Ζωή – με το δήμο Θερμαϊκού να αποτελεί έναν από τους λίγους δήμους-μέλη του. Σε αυτήν συμμετείχαν αθλητές του Δήμου για έναν ευγενή σκοπό προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, ενώ τη στήριξή τους παρείχαν η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία και το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.

Η παρουσία των αθλητικών συλλόγων

Το «παρών» έδωσαν οι αθλητικοί σύλλογοι «Ποσειδώνας» Ν. Μηχανιώνας, «Αχιλλέας» Περαίας, «Ζέφυρος» Ανατολικής Ακτής, Ο.Π.Α.Θ. «Περσέας» Περαίας και οι μαχητές Tae Kwon-do Ν. Μηχανιώνας, ενώ πολύτιμη υπήρξε η συμβολή του Συλλόγου KUNG FU DRAGON MASTER Τριλόφου, που πέρα από τη συμμετοχή του, προσέφερε και απαραίτητο εξοπλισμό.

Παράλληλα, το πάντα δραστήριο και ευαισθητοποιημένο προσωπικό του Κέντρου Υγείας της Ν. Μηχανιώνας – διευθυντής, διοικητικοί υπάλληλοι, νοσηλευτές και γιατροί – επέδειξε έμπρακτα και για ακόμα μία φορά τη στήριξή του στην αξία του εθελοντισμού, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό για την υλοποίηση της εκδήλωσης, που ήταν πρωτοβουλία δική του.

Η άμεση και με ενθουσιασμό ανταπόκριση και ένταξη των αθλητών, μέσω της δράσης, στην Τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών υπήρξε εμψυχωτική και ελπιδοφόρα, λειτουργώντας ως φωτεινό παράδειγμα αλληλεγγύης για όλους.

Οι ÉMIGRÉ επί σκηνής

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, τη σκυτάλη πήρε ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της εγχώριας Pop & Rock μουσικής σκηνής, οι ÉMIGRÉ, που με μια ζωντανή και κεφάτη συναυλία παρέσυρε το κοινό στους ρυθμούς της ελληνικής και της ξένης pop, rock και dance μουσικής.

Ενδιαφέρουσα πινελιά της βραδιάς υπήρξε και η επίδειξη μικρού δείγματος της συλλογής του ιδιωτικού Μουσείου Φωτογραφίας και Λαογραφίας του Χρήστου Ερινέλη, με το δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη, να τον επιβραβεύει για τη μακρόχρονη συνεισφορά του στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου.

Το μήνυμα του Γ. Μαυρομάτη

Ο δήμαρχος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους συμμετέχοντες για την τόσο πετυχημένη εκδήλωση, επισημαίνοντας : «Η εθελοντική δραστηριοποίηση αποτελεί τον πιο γνήσιο, ουσιαστικό και έμπρακτο τρόπο να προσφέρουμε, να φέρουμε την αλλαγή που επιθυμούμε και να αποκαλύψουμε την ανθρωπιά που κρύβουμε μέσα μας. Μια ανθρωπιά που όλοι εσείς, που συμμετείχατε σε αυτή την πράξη εθελοντισμού, εκδηλώσατε τόσο συνειδητά και με βαθύ το αίσθημα ευθύνης».

Loading