Ν. Παπαδάτου: Να αναπτερώσουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο

Συνέντευξη στην Μαρία Βλάχου
Πλώρη για το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας βάζει η Νάνσυ Παπαδάτου. Το πολιτικό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ μιλά στην Politik για την απόφασή της να συστρατευτεί στις επερχόμενες εκλογές στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλευρό του Χρήστου Παπαστεργίου.

propoli

Επίσης σχολιάζει το έργο της διοίκησης Τζιτζικώστα και τονίζει πως το διακύβευμα αυτών των εκλογών συνοψίζεται στη λέξη «αλλαγή».

-Γιατί κατεβαίνετε υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;

«Το τελευταίο διάστημα όλο και πιο έντονα ακούγεται στην κοινωνία ότι οι νέοι δεν ασχολούνται με την πολιτική και την έχουν απαξιώσει. Η υποψηφιότητά μου, αποτέλεσμα μιας πορείας αρκετών χρόνων ενασχόλησης με την πολιτική σε διάφορα επίπεδα, σε συνδυασμό με το σύνολο του ψηφοδελτίου, αποτελεί την απόδειξη ότι ο παραπάνω ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι νέοι άνθρωποι είναι εδώ και διεκδικούν ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντός τους. Και με τον όρο “νέοι” δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στη χρονολογικά ορισμένη νεότητα, αλλά στη νεότητα της σκέψης που αποτελεί προαπαιτούμενο για τη νεότητα της δράσης».

-Γιατί επιλέξατε το συνδυασμό του Χρήστου Παπαστεργίου;

«Τον Χρήστο Παπαστεργίου τον γνωρίζω πολλά χρόνια, καθώς δραστηριοποιούμαστε πολιτικά στον ίδιο χώρο και έχω συνεργαστεί μαζί του αρκετές φορές. Πιστεύω στις δυνατότητές του και θεωρώ ότι στο πρόσωπό του συγκεντρώνονται όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για μια χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση».

Το διακύβευμα των εκλογών συνοψίζεται στη λέξη “αλλαγή”

-Ποιο θα είναι το διακύβευμα των εκλογών;

«Το διακύβευμα αυτών των εκλογών συνοψίζεται στη λέξη “αλλαγή”. Το δίλημμα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι πολίτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι απλό και ξεκάθαρο: Παραμονή στη συντήρηση και την οπισθοδρόμηση ή ευκαιρία για ανάπτυξη και πρόοδο; Από το 2002 και μετά δεν υπήρξε ουσιαστική αλλαγή στην πολιτική που ασκήθηκε στο νομό Θεσσαλονίκης αρχικά, και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά τον Καλλικράτη το 2011».

-Πώς σχολιάζετε το έως σήμερα έργο της διοίκησης Τζιτζικώστα;

«Προφανώς το ερώτημά σας είναι ρητορικό. Αν κοιτάξετε γύρω σας, εύκολα θα διαπιστώσετε ότι λείπουν τα μεγάλα έργα, αλλά, κυρίως, λείπει το όραμα».

-Κάποιοι λένε ότι ο νυν περιφερειάρχης «παίζει» χωρίς αντίπαλο. Πώς το σχολιάζετε;

«Δεν πρέπει οι πολίτες να δίνουν “λευκή επιταγή” σε κανέναν. Και αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι πολίτες οφείλουν να εξετάζουν κριτικά όλες τις υποψηφιότητες, απαλλαγμένοι από στερεότυπα και προκαταλήψεις, με γνώμονα τόσο την πρόθεση, όσο και την αποτελεσματικότητα. Και ο “Κλεισθένης” δίνει τη δυνατότητα έκφρασης και παρέμβασης και άλλων αντιπάλων. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι η απόλυτη κυριαρχία οδηγεί στην αλαζονεία».

“Διεκδικούμε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος”

-Ποιο θεωρείτε πως είναι το δυνατό σημείο της παράταξής σας;

«Σας το ανέφερα και νωρίτερα. Είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων που διεκδικεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντός της».

-Ποιο είναι το μότο σας σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση;

«Δανειζόμενη μια φράση που αποδίδεται στο Ναπολέοντα Βοναπάρτη θα σας πω ότι “όταν θέλουμε μπορούμε και όταν μπορούμε οφείλουμε”. Και εμείς οφείλουμε στους εαυτούς μας, στη γενιά μας που έχει χάσει κάθε ελπίδα, στα παιδιά μας. Οφείλουμε να αναπτερώσουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

-Τι πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε στην αυτοδιοίκηση αν εκλεγείτε;

«Η επιστημονική μου κατάρτιση με οδήγησε στην ενασχόληση με τον τομέα της αγωγής και εκπαίδευσης, και ειδικότερα με το νευραλγικό κομμάτι της που αφορά στην ειδική αγωγή. Η επαγγελματική εμπειρία που έχω αποκτήσει μέσα από τις κοινωνικές δομές του δήμου Νεάπολης-Συκεών, καθώς και από την επαφή μου με τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και τις οικογένειές τους στο δήμο Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου, όπου δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά ως ιδιώτης, με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν πολλά κενά σε αυτόν τον τομέα. Για την ευαίσθητη, αυτή, κοινωνική ομάδα χρειάζεται επανασχεδιασμός δράσεων και παρεμβάσεων στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει τόσο η αυτοδιοίκηση, όσο και το κεντρικό κράτος. Στόχο μας πρέπει να αποτελεί η πλήρης ένταξη των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (εκπαιδευτικές ή μη) στο κοινωνικό σύνολο, έτσι ώστε να βρεθούν στο προσκήνιο».

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 08 Μαρτίου 2019

Loading