Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης

Στον κατάμεστο από κόσμο χώρο των Λουτρών Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Αυγούστου η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη, των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου, καθώς και των τοπικών συμβουλίων.

Στην τελετή Αγιασμού και Θρησκευτικού Όρκου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κ.κ Ιωάννης, ενώ ακολούθησε η ορκωμοσία των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων κατά τον τύπο του Πολιτικού Όρκου.

propoli

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Ταχματζίδης ανέφερε τα εξής:

“Νιώθω ιδιαίτερη τιμή και αντιλαμβάνομαι το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνουμε για να δικαιώσουμε τους δημότες μας, οι οποίοι μάς εμπιστεύτηκαν τα όνειρα, τις σκέψεις, τις ιδέες τους, την ελπίδα τους για ένα καλύτερο αύριο στον δήμο Λαγκαδά.

Θέλω να ευχαριστήσω τους υποψηφίους του συνδυασμού μας και όσους εργάστηκαν για την παράταξή μας τους προηγούμενους μήνες. Συγχαίρω τους εκλεγμένους όλων των παρατάξεων.

Σεβασμιώτατε,

Σας ευχαριστούμε για την ευλογία σας και τις ευχές σας. Σας ευχαριστούμε που είστε αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την προκοπή στον τόπο μας, που φροντίζετε για την προβολή των πλεονεκτημάτων του δήμου Λαγκαδά, για το σημαντικό κοινωνικό και προνοιακό σας έργο.

Αγαπητοί συνδημότες,

Τώρα, προχωράμε μπροστά. Με ενότητα, σύνθεση απόψεων, με σεβασμό στη γνώμη των συμπολιτών μας. Και αυτών που μας ψήφισαν και αυτών που δεν μας ψήφισαν. Χωρίς διακρίσεις.

Οι συμπολίτες μας ξέρουν ότι δεν μας αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Η ουσία μάς ενδιαφέρει και αυτή θα επιδιώξουμε με σεμνότητα, ταπεινότητα, διαφάνεια.

Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Ξέρουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Γνωρίζουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα. Με σκληρή δουλειά, υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, μέτρο, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τις λύσεις.

Είναι ζητούμενο για όλους μας η διαρκής αναζήτηση ευκαιριών για τον δήμο μας και η αρραγής ενότητα σε όλα τα μεγάλα και ανοιχτά ζητήματα.

Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την κοινωνική πολιτική και τον κοινωνικό μας ρόλο. Ταυτόχρονα, όμως, προετοιμαζόμαστε ώστε να δώσουμε τη μάχη για τα μικρά και τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται, ή πρέπει να υλοποιηθούν στον δήμο μας, τη μάχη της ανάπτυξης, των υποδομών, την μάχη για τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Μαζί με την καθημερινότητα, η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του τόπου μας, η προβολή τους, η εξωστρέφεια και η τόνωση της οικονομίας μέσω της προσέλκυσης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, αποτελούν προτεραιότητα για μας.

Η πυροδότηση της αναπτυξιακής διαδικασίας, η ύπαρξη προϋποθέσεων οι οποίες θα δώσουν το κίνητρο σε επιχειρήσεις να εγκατασταθούν στα όρια του δήμου μας και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος των δημοτών μας, είναι το μεγαλύτερο ίσως διακύβευμα για την διοίκησή μας.

Η συμβολή όλων των αιρετών εκπροσώπων, αλλά και του συνόλου των στελεχών της διοίκησης του Δήμου μας σε όλη αυτή την προσπάθεια, είναι αναγκαία, επιβεβλημένη.

Οπως σε κάθε μάχη, βέβαια, έτσι και σ’ αυτές που εμείς στο δήμο Λαγκαδά έχουμε μπροστά μας, θα χρειαστεί να λάβουμε και δύσκολες αποφάσεις.

Υπάρχουν προβλήματα που παραμένουν άλυτα εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε γόνιμα και παραγωγικά με όλες τις δημοτικές παρατάξεις για να τα αντιμετωπίσουμε.

Επιζητούμε και θα εργαστούμε για την συσπείρωση και την συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου μας.

Η ένταση των προβλημάτων επιβάλλει να παραμερίσουμε όλοι μας αγκυλώσεις, ιδεοληψίες, προσωπικές ατζέντες, και να δεσμευτούμε με συγκεκριμένες προτάσεις και ρεαλιστικές λύσεις για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των ευκαιριών που έχει ο δήμος Λαγκαδά.

Οφείλουμε όχι μόνο να νοικοκυρέψουμε και να εξυγιάνουμε τα οικονομικά του Δήμου και των νομικών του προσώπων, αλλά να πετύχουμε την ανασυγκρότησή τους. Γιατί ισχυρός και αποτελεσματικός Δήμος, είναι ο οικονομικά αυτόνομος και ανεξάρτητος Δήμος.

Ζητώ από τους δημότες μας υπομονή και συμπαράσταση. Να μας κρίνουν αυστηρά, αλλά να έχουν πάντα στο μυαλό τους ότι κανένα θαύμα δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη. Τους θέλω κοντά μας και τους διαβεβαιώνω ότι έχουμε όραμα, σχέδιο και βούληση.

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε δυναμικά, ακόμη και να συγκρουστούμε αν χρειαστεί, για να κερδίσουν ο δήμος Λαγκαδά και οι δημότες μας αυτά που τους αξίζουν.

Κυρίες-Κύριοι,

Ο δήμος Λαγκαδά μπορεί και πρέπει να αλλάξει πορεία. Θα το πετύχουμε μιλώντας καθαρά και λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους. Θα το πετύχουμε με σκληρή και μεθοδική δουλειά. Θα το

πετύχουμε με τολμηρές επιλογές. Θα το πετύχουμε ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνουμε κακοί, να στενοχωρηθούμε, να χαλάσουμε τις καρδιές μας.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε τον δήμο Λαγκαδά που πετυχαίνει, τον δήμο Λαγκαδά που νικά.

Είναι στο χέρι μας να το κάνουμε. Αυτή είναι ήδη, και από αύριο το πρωί ακόμη περισσότερο, η μοναδική έννοια όλων μας. Αιρετών και στελεχών.

Σας ευχαριστώ”

 

 

Την τελετή ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής της ΝΔ στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, κ. Σάββας Αναστασιάδης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, κ. Σωκράτης Φάμελλος και κ. Δώρα Αυγέρη, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργος Αρβανιτίδης, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, κ. Κώστας Χήτας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος κ. Λάζαρος Μαυρόπουλος, η σύμβουλος στην ΠΚΜ, κ. Φιλιππιάδου, ο δημοτικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου, κ. Καρασαββίδης,

 

Loading