Πατούλης σε Δούρου: «Είστε περιφερειάρχης, όχι ηθοποιός!»

Ο Γιώργος Πατούλης σήκωσε το… γάντι που του πέταξε η Ρένα Δούρου, με την πρό(σ)κληση σε debate, και απάντησε με μία αιχμηρή ανακοίνωση κατά της περιφερειάρχη Αττικής.

propoli

Μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος περιφερειάρχης κάνει λόγο για υποκρισία και θράσος, ενώ διαμηνύει στη συνυποψήφιά του ότι είναι «περιφερειάρχης Αττικής κι όχι ηθοποιός».

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο κ. Πατούλης:

«Η κα Δούρου για μια ακόμη φορά προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών της Αττικής, με το θράσος και την υποκρισία της.

Χθες, σε debate που διεξήχθη σε τηλεοπτικό σταθμό στο οποίο μετείχαμε οι δύο μας, ομολόγησε πως ένα χρόνο μετά το Μάτι και δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική , εξακολουθεί να μην υπάρχει ακόμη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας κι αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών. Με ευθύνη της Κυβέρνησης και της ίδιας προσωπικά, που δεν ασκεί καμία πίεση αν και έχει θεσμική υποχρέωση, η Αττική εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι επιστήμονες επισημαίνουν την πιθανότητα να επαναληφθούν παρόμοια με το Μάτι περιστατικά. Έχουμε μπει εδώ και μέρες στη νέα αντιπυρική περίοδο, αλλά το νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία είναι ακόμη σε διαδικασία διαβούλευσης.

Αντί η κα Δούρου να πιέζει ως περιφερειάρχης Αττικής ώστε να υπάρξει επιτέλους αυτό το σχέδιο , επιλέγει το ρόλο της ηθοποιού. Δίνει μια κακόγουστη παράσταση διάρκειας 3 λεπτών και 41 δευτερολέπτων , για να μας πείσει ότι για το θάνατο 101 ανθρώπων στο Μάτι, ευθύνεται η κλιματική αλλαγή και οι τοξικοί κατά την άποψη της άνθρωποι, που κυβέρνησαν τη χώρα τα προηγούμενα 40 χρόνια. Ξεχνά όμως ότι ποτέ δεν έχασαν τη ζωή τους τα προηγούμενα 40 χρόνια 101 άνθρωποι από μια φωτιά. Αυτό συνέβη στη διάρκεια της δικής της θητείας.

Έχει το θράσος να μας προσκαλεί δημόσια σε debate στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα αυτό, όταν δεν είχε το θάρρος να μας απαντήσει δημόσια, αν γνώριζε ή όχι για το θάνατο ανθρώπων, την ώρα που συμμετείχε σε ρόλο κομπάρσου, στην παράσταση που έστησε την τραγική εκείνη νύχτα η κυβέρνηση, παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού.

Αναρωτιόμαστε, πόσο απόθεμα θράσους και υποκρισίας διαθέτει; Πιστεύει πραγματικά ότι οι πολίτες είναι λωτοφάγοι και θα αποφύγει να πληρώσει το λογαριασμό των πολιτικών ευθυνών της , με κακόγουστα και φθηνά επικοινωνιακά τρικ;

Απομένουν λιγότερες από δέκα μέρες ως τις εκλογές της 26ης Μαΐου. Αφού η κα Δούρου δεν κατάφερε με τις πράξεις και παραλείψεις της να σώσει τους συνανθρώπους μας, ας φροντίσει να σώσει  τουλάχιστον όση αξιοπρέπεια της έχει απομείνει.

Η συμμετοχή της σε κακοστημένες παραστάσεις δεν θα εκτονώσει όπως ελπίζει το θυμό των πολιτών της Αττικής. Στην κάλπη θα πληρώσει το θυμό και την απογοήτευσή τους».

Loading