Σγουρός: «Η Δούρου απέτυχε σε ό,τι κι αν διαχειρίστηκε στην περιφέρεια Αττικής»

«Πυρά» κατά της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, εξαπέλυσε ο προκάτοχός της, Γιάννης Σγουρός, κατά τη συζήτηση του απολογισμού του 2018 στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης (21/2).

propoli

Ο τέως περιφερειάρχης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως η νυν περιφερειάρχης «απέτυχε σε ό,τι κι αν διαχειρίστηκε στην 5ετή θητεία της, με αποτέλεσμα να αφήνει στον επόμενο βουνό δυσεπίλυτων προβλημάτων, όπως είναι η διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων όπου η κατάσταση είναι οριακή, η ιδιαίτερα χαμηλή απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ, ενώ σε επίπεδο οικονομικής διαχείρισης επεσήμανε ότι αντί για πλεονάσματα αφήνει ενεχυριασμένα έσοδα μέχρι και το τελευταίο ευρώ».

Παράλληλα, την κατηγόρησε ότι «εξαφανίστηκε και κρύφτηκε πίσω από το κόμμα της στις δύσκολες στιγμές που οι πολίτες χρειάζονταν την περιφέρεια δίπλα τους, όπως στην ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι όπου ακόμη και σήμερα η περιφέρεια είναι απούσα».

Ο Γιάννης Σγουρός πρόσθεσε ότι υπήρξαν πολλές «γκρίζες ζώνες» στη διοίκηση της κυρίας Δούρου, καθώς «για πρώτη φορά διαγωνισμοί έργων ακυρώθηκαν για παράνομους φωτογραφικούς όρους» και την ίδια στιγμή κατήγγειλε ότι υπάρχει «εκρηκτική αύξηση των συμπληρωματικών συμβάσεων σε αρκετά έργα που έχει διογκώσει τον προϋπολογισμό τους».

Ο Φαληρικός Όρμος και η «Αττική Ριβιέρα»

Μάλιστα, ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου που «από τα 70 εκατ. € κοντεύει να φτάσει τα 100 εκατ. €, έργο που σημειωτέον υλοποιείται με χρήματα που προέρχονται αποκλειστικά από την τσέπη των Ελλήνων φορολογουμένων, αφού από την Ευρώπη κόπηκε ως “έργο βιτρίνας”».

«Η κυρία Δούρου, που στο παρελθόν σήκωνε κατά των εργολάβων επαναστατική παντιέρα, πλέον έχει φτάσει να κάνει λόγο για Αττική Ριβιέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η επόμενη μέρα στην Αττική θα χρειαστεί «πολύ μεγάλη προσπάθεια, όμως με τη στήριξη των πολιτών η παράταξή του που διαθέτει εχέγγυα αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας, μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση και να επιστρέψει στην Αττική η κανονικότητα».

Κλείνοντας την ομιλία του, απευθυνόμενος στη Ρένα Δούρου είπε: «Εγώ σας σεβάστηκα από την πρώτη μέρα, εσείς δεν με σεβαστήκατε».

Loading