Ταχιάος: «Ισχυρή εντολή για να πάει μπροστά η Θεσσαλονίκη»

«Ισχυρή εντολή» από τους Θεσσαλονικείς ώστε «να πάει μπροστά» η πόλη ζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, σε ανοιχτή εκδήλωση κατά την οποία παρουσίασε 17 υποψήφιους κοινοτικούς συμβούλους της Ε΄ κοινότητας και τρεις υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη – Υπεύθυνα».

propoli

Ο κ. Ταχιάος δήλωσε περήφανος για τους υποψήφιους, τους χαρακτήρισε «αστέρια», ανθρώπους «που μπορούν να κάνουν πραγματικό έργο και να γίνουν οι “φίρμες” της επόμενης γενιάς».

Όπως εξήγησε, ξεκίνησε την παρουσίαση των κοινοτικών υποψηφίων από την Ε’ κοινότητα γιατί είναι η γειτονιά που γεννήθηκε, μεγάλωσε, πήγε σχολείο και εργαζόταν μέχρι πρόσφατα. «Γνωρίζω κάθε γωνιά της, κάθε πρόβλημά της», σημείωσε στην ομιλία του.

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν στην καθημερινότητα των δημοτών της Ε’ κοινότητας, όπως «οι ελλείψεις σε χώρους σχολικής στέγης, πρασίνου, αθλητικών εγκαταστάσεων, στα προβλήματα με την καθαριότητα, τις συγκοινωνίες και τους χώρους στάθμευσης»Παρουσίασε προτάσεις προκειμένου ν’ αξιοποιηθεί η περιοχή Αλλατίνη την οποία χαρακτήρισε «μια μαύρη τρύπα» , σε συνδυασμό με τον θαλάσσιο μέτωπο και συγκεκριμένα «τον Κελλάριο όρμο που σήμερα ρημάζει» ενώ παράλληλα, πρότεινε να μετατραπεί το πάρκο της Νέας Ελβετίας σε μεγάλο αθλητικό χώρο για τους πολίτες.

«Τριτοκοσμικές οι υπηρεσίες του ΟΑΣΘ»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε «τριτοκοσμικές» τις υπηρεσίες που προσφέρει σήμερα ο ΟΑΣΘ και πρότεινε να πάρουν «μητροπολιτικά» οι δήμοι την ευθύνη των συγκοινωνιών σε συνεργασία με ιδιώτες. Αναφερόμενος στο σύστημα στάθμευσης το οποίο εφαρμόζεται στο Ε’ διαμέρισμα, ο Νίκος Ταχιάος δήλωσε πως το μέτρο έχει κυρίως εισπρακτικό χαρακτήρα και πρέπει να καταργηθεί.

«Το διακύβευμα αυτών των εκλογών, είναι να δώσουν οι πολίτες δύναμη στον επόμενο δήμαρχο, ώστε να μπορεί να διοικήσει» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στο σύστημα της απλής αναλογικής που θα ισχύσει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και στα προβλήματα που μπορεί να επιφέρει στην επόμενη διοίκηση του δήμου.

Loading