Ταχιάος: «Πρέπει να επιστρέψει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες»

Τα αστυνομικά τμήματα της Χαριλάου και της Τούμπας επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος μαζί με υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα».

propoli

Αστυνομικοί παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην εργασία τους. Υποστήριξαν ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά κυρίως σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. «Η κατάσταση είναι τραγική σε ότι αφορά τα περιπολικά. Ο αριθμός τους δεν επαρκεί ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των τμημάτων αλλά και αυτά τα οχήματα που υπάρχουν αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, λόγω παλαιότητας», είπαν χαρακτηριστικά ενώ ανέφεραν ότι πολύ συχνά πληρώνουν από την “τσέπη” τους για να αποκτήσουν τον εξοπλισμό που χρειάζεται προκειμένου να λειτουργήσουν τα αστυνομικά τμήματα αλλά και να προμηθευτούν τον εξοπλισμό που αφορά στην ατομική τους προστασία.

«Το κράτος για πολύ καρό στηριζόταν και συνεχίζει να στηρίζεται στο φιλότιμο των αστυνομικών», τόνισε ο Νίκος Ταχιάος και εξήρε το σημαντικό έργο που επιτελούν οι αστυνομικοί κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες.

Όπως είπαν, οι αστυνομικοί δεν μεριμνούν μόνο για την ασφάλεια των πολιτών αλλά απασχολούνται και στη φύλαξη προσώπων και κτιρίων που αποτελούν στόχους ενώ καλούνται να φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή αθλητικών αγώνων και εκδηλώσεων.

«Ο δήμος οφείλει να φροντίζει όλες τις γειτονιές της πόλης»

«Ο δήμος οφείλει να φροντίζει όλες τις γειτονιές της πόλης και η αστυνομία πρέπει να είναι παντού παρούσα ώστε να καθιερωθεί, σε όλους τους πολίτες, το αίσθημα της ασφάλειας», τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» και αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεχούς συνεργασίας μεταξύ δήμου και αστυνομίας. «Εφόσον εκλεγώ, η πόρτα στο γραφείο μου θα είναι πάντα ανοιχτή για να συζητήσουμε θέματα ασφάλειας στην πόλη μας», κατέληξε.

Στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς πολύ συχνά γίνονται στόχος επιθέσεων από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου οι οποίες έχουν ορμητήριο το Α.Π.Θ. αναφέρθηκαν οι αστυνομικοί της διμοιρίας των ΜΑΤ που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του Τουρκικού Προξενείου και με τους οποίους συναντήθηκε ο Νίκος Ταχιάος.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» πρόθεσή του είναι «η εξάλειψη των φαινομένων ανομίας που επικρατούν στο Α.Π.Θ. με τη συνεργασία της φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας και των Πρυτανικών Αρχών».

Loading