Τζιτζικώστας: «Πράξη οι δεσμεύσεις: Ο Λαγκαδάς συνδέθηκε με το φυσικό αέριο»

Την πόλη του Λαγκαδά επισκέφτηκε την Τρίτη (21/5) ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της παράταξης «Αλληλεγγύη», Απόστολος Τζιτζικώστας. Συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε τη μεγάλη λαϊκή αγορά και το κέντρο της πόλης.

propoli

Συνομίλησε με καταναλωτές, κατοίκους της περιοχής, παραγωγούς, εμπόρους, επαγγελματίες, καταστηματάρχες και εργαζόμενους για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής και τις ανομοιογένειες του δήμου, που εκτός του διοικητικού αστικού κέντρου του Λαγκαδά, διαθέτει αγροτικές περιοχές, παραλίμνιες και ορεινές, με διαφορετικές ανάγκες και χαρακτηριστικά, αλλά με ενισχυμένο πρωτογενή τομέα.

Η σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό έργο της σύνδεσης της περιοχής με το δίκτυο του φυσικού αερίου, που, όπως τόνισε, αποτέλεσε δέσμευση της διοίκησής του στην περιφέρεια, η οποία έγινε πράξη, καθώς ο Λαγκαδάς είναι το πρώτο από τα αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας, που συνδέθηκε με το δίκτυο και τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις απολαμβάνουν πλέον τα σημαντικά οφέλη.

«Επισκέφτηκα σήμερα το μεγάλο διοικητικό κέντρο του Λαγκαδά, μια περιοχή σε μικρή απόσταση από το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, που είναι ταυτόχρονα αστική, αλλά και επίκεντρο της αγροτικής παραγωγής. Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας για βελτίωση των υποδομών και της καθημερινότητας στην πόλη του Λαγκαδά», δήλωσε αρχικά ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε:

«Με τη χρηματοδότησή μας φέραμε το φυσικό αέριο στο Λαγκαδά και σήμερα περισσότεροι από χίλιοι καταναλωτές, οικιακοί και βιομηχανικοί, αλλά και δημοτικά κτίρια έχουν συνδεθεί με το δίκτυο και απολαμβάνουν τα οφέλη του φυσικού αερίου: Μειωμένο κόστος θέρμανσης για τις οικογένειες και μειωμένο κόστος ενέργειας για τις επιχειρήσεις».

Η ενίσχυση του αγροτικού κόσμου

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες, λέγοντας:

«Παράλληλα, ενισχύουμε τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους και προγράμματα. Με το πρόγραμμα νέων γεωργών, στο οποίο κατορθώσαμε έπειτα από αγώνα και πιέσεις να ενταχθούν όλοι οι νέοι αγρότες της περιοχής μας που το δικαιούνταν, ανανεώνουμε ηλικιακά τον αγροτικό πληθυσμό και με το πρόγραμμα ενίσχυσης των σχεδίων βελτίωσης, αυξάνουμε το εισόδημα των γεωργών.

Με τις παρεμβάσεις μας σε 28 αγροτικούς δρόμους 19 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας βοηθάμε αποφασιστικά τη δουλειά και την καθημερινότητα των αγροτών. Με τέτοιες παρεμβάσεις και έργα, όλα αυτά τα χρόνια, κατορθώσαμε να είναι η Κεντρική Μακεδονία η πρώτη περιφέρεια σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, να αυξήσει τις εξαγωγές της κατά 50% τα χρόνια της κρίσης, πολύ πάνω από τον εθνικό μέσο όρο και να είναι η πρώτη κτηνοτροφική Περιφέρεια της Ελλάδας. Δίνουμε υπεραξία στην αγροτική μας παραγωγή με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, με το Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων και με τη Μακεδονική Κουζίνα, ενώ συμμετέχουμε σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, δίνοντας την ευκαιρία τα εκλεκτά αγροδιατροφικά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στις αγορές και τα ράφια της Ευρώπης και του κόσμου».

Τα αντιπλημμυρικά έργα και οι παιδικές χαρές

Ακόμη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε ότι η ΠΚΜ «συντηρεί όλα τα αντιπλημμυρικά έργα στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά – Ρεντίνας» και πρόσθεσε:

«Ββελτιώνουμε και συντηρούμε τον οδικό άξονα από το Δερβένι μέχρι τα όρια με το νομό Καβάλας και την ίδια ώρα επεκτείνουμε το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή. Με πόρους της Περιφέρειας αναδιαμορφώσαμε και εξοπλίσαμε οχτώ παιδικές χαρές στο Δήμο. Βελτιώνουμε επίσης τις συνθήκες για παραγωγούς, εμπόρους και καταναλωτές στις λαϊκές αγορές. Με παρεμβάσεις μας όλα αυτά τα χρόνια, δίνουμε νέες άδειες και διασφαλίζουμε την κάλυψη των κενών θέσεων, παρέχοντας έτσι την ευκαιρία στους συμπολίτες μας για νόμιμη δραστηριότητα και για αύξηση του εισοδήματός τους, προστατεύοντας τους παραγωγούς, εμπόρους και επαγγελματίες από τη μάστιγα του παραεμπορίου. Με λόγια λίγα και έργα πολλά, δυναμώνουμε τον Λαγκαδά, δυναμώνουμε τη Μακεδονία».

Loading