Χρ. Αντίνου: «Έγκλημα αν δεν αναθεωρηθεί εγκαίρως ο ΓΠΣ στο Κορδελιό»

Για τα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του Κορδελιού-Ευόσμου, μίλησε στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Ευόσμου-Κορδελιού με τον συνδυασμό «Ξεκινάμε από την Αρχή», Χρήστος Αντίνου.

propoli

Ο Χ. Αντίνου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κορδελιό, ενώ από το 1992 δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην περιοχή του Κορδελιού με καταστήματα.

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τον κεντρικό πεζόδρομο στην περιοχή του Κορδελιού, ο Χ. Αντίνου τόνισε ότι η σταδιακή ερημοποίησή του «είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και το οποίο δημιουργήθηκε μέσα από τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό (ΓΠΣ), στην συνοικία μας από το 2007 δημιουργήθηκε αυτός ο πεζόδρομος αλλά από τότε προσπάθησε η τότε διοίκηση να αλλάξει τον ΓΠΣ, φτάσαμε στο 2019 και ακόμα δεν έχει αλλάξει.

Ταλαιπωρούμαστε τόσα χρόνια και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πάρουμε άδειες εδώ στον πεζόδρομο του Κορδελιού, υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά το 2015 που άλλαξε η νομοθεσία και πια μπορείς να παίρνεις άδεια μέσω υπολογιστή. Ο υπολογιστής δεν μπορεί να κάνει πλέον ρουσφέτια και  αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορείς να πας στην επόμενη πλατφόρμα και να μπορείς να παίρνεις την άδεια».

Παράλληλα όμως ο Χ. Αντίνου εξήγησε ότι «αυτό το πρόβλημα το αντιμετώπισαν πολλές περιοχές της Ελλάδας με αποτέλεσμα η Κεντρική Ένωση Δήμων να κάνει διάφορες αιτήσεις στην κεντρική εξουσία για να διευθετηθεί εν μέρει το πρόβλημα αυτό, με αποτέλεσμα να περάσουν μια τροπολογία αυτή τη περίοδο που διευθετεί αυτό το ζήτημα μέχρι τέλος του χρόνου. Εμάς το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή, είναι ότι ενώ διευθετήθηκε το θέμα προσωρινά, τι θα γίνει αν δεν αλλάξει ο ΓΠΣ. Η τροπολογία αυτή αφορά την αναθεώρηση του ΓΠΣ η οποία παράλληλα τρέχει. Οπότε αν δεν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ουσιαστικά θα γυρίσουμε πάλι στο μηδέν».

Ακόμα όμως πρόσθεσε ότι «θα είναι ένα έγκλημα αν δεν γίνει μέχρι τον Οκτώβριο».

«Ρίχνουν τις ευθύνες στους προηγούμενους για την κατάσταση στον πεζόδρομο»

«Αν περπατήσεις εδώ πέρα στον πεζόδρομο είναι μια θλίψη, μια απογοήτευση και αυτό μεταφέρεται και στην ψυχολογία των πολιτών. Καταλαβαίνετε να περπατάς σε έναν δρόμο και να βλέπεις όλα τα καταστήματα κλειστά. Ο κόσμος αναρωτιέται γιατί γίνεται αυτό. Δεν γνωρίζει ότι οφείλεται καθαρά σε αμέλεια των διοικήσεων», τόνισε από την πλευρά του ο Χ. Αντίνου, προσθέτοντας πως «όταν πηγαίνουμε στο δημοτικό συμβούλιο και τους ρωτάμε τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί φτάσαμε έως εδώ, ο ένας ρίχνει ευθύνες στον προηγούμενο».

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή του Κορδελιού, ο Χ. Αντίνου τόνισε ότι «εδώ έχουμε υποτίθεται έναν πεζόδρομο ο οποίος δεν ξέρουμε ουσιαστικά αν είναι πεζόδρομος. Ζούμε μια οφθαλμαπάτη. Δηλαδή είναι πεζόδρομος, τον βλέπουμε αλλά επειδή στα χαρτιά δεν είναι πεζόδρομος, δεν μπορούμε να τον κλείσουμε και να τον δώσουμε στους πολίτες να περπατήσουν».

Ωστόσο όμως, όπως τόνισε, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται «στην Ανδρέα Παπανδρέου, τον κεντρικό δρόμο ο οποίος έχει γύρω στα 120-130 καταστήματα αυτή τη στιγμή. Εκεί επικρατεί ένα χάος. Έχουμε ένα δημοτικό υπόγειο parking 158 θέσεων στην πλατεία Ελευθερίας το οποίο είναι κλειστό εδώ και περίπου 10 χρόνια. Ο δήμος είχε ένα πολύ υψηλό αντίτιμο, με αποτέλεσμα ο εκάστοτε επιχειρηματίας στον οποίον είχε ανατεθεί η λειτουργία του να μην βγάζει κέρδος, οπότε καταλαβαίνεται ότι δεν μπορούσε να το λειτουργήσει με αποτέλεσμα να μείνει κλειστό».

Loading