Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Τζακόπουλος από την παράταξη Ταχιάου

Την ανεξαρτητοποίηση του από την παράταξη “Θεσσαλονίκη Ταχιάος Υπεύθυνα” γνωστοποίησε μέσω επιστολής, την οποία διάβασε στο σώμα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δρόσος Τσαβλής, ο Σάκης Τζακόπουλος.

Ο κ. Τζακόπουλος στην επιστολή του αφήνει αιχμές κατά του επικεφαλής της παράταξης, Νίκου Ταχιάου λέγοντας πως “Η παράταξη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΤΑΧΙΑΟΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΑ από την 1η Σεπτέμβρη δεν υπήρξε. Δεν λειτούργησε ποτέ. Δεν έχει επικεφαλής και όλα αυτά που την κάνουν ομάδα. Κατά το δοκούν ευκαιριακά και ανάλογα με τα θέματα, εκπροσωπείται στις συνεδριάσεις. Δεν κατέθεσε ποτέ μια πρότασή της για ένα μείζον θέμα, που απασχολεί την πόλη και τους συνδημότες μας” αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Τζακόπουλου έχει ως εξής:

“Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Κ.Δρόσο Τσαβλή

Κύριε Πρόεδρε

Καταθέτω ενώπιόν σας την επιστολή αυτή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του Ν.3852/10, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 73 του Ν. 4555/2018 και δηλώνω ότι ανεξαρτητοποιούμαι από την δημοτική παράταξη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΤΑΧΙΑΟΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΑ, με την οποία εκλέχτηκα Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαϊου 2019.

Συμμετείχα στις εκλογές πιστεύοντας ότι θα δημιουργούσαμε μια παράταξη, μια παρέα, μια ομάδα, που θα έδινε λύσεις στα προβλήματα που μαστίζουν την πόλη και μας καταταλαιπωρούν όλους. Πίστευα ότι αυτές οι λύσεις θα δοθούν από μια παράταξη αυτοδιοίκησης, που όχι απλά, θα γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης, αλλά θα ξέρει και πως θα τα αντιμετωπίσει βελτιώνοντας το επίπεδο της ζωής μας.

Στις εκλογές οι Θεσσαλονικείς μας εξέλεξαν 1η Δημοτική παράταξη με 11 μέλη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στις επαναληπτικές εκλογές, όμως, χάθηκε η διοίκηση στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Και εκεί χάθηκε η παράταξη, η ομάδα. Μέχρι τον Σεπτέμβρη οι μισοί της δημοτικοί σύμβουλοι είχαν προσχωρήσει στην διοίκηση του δήμου. Παρόλα αυτά δεν υπήρξε αντίδραση για να συνεχίσει να λειτουργεί και να υπάρχει σαν ομάδα, για να εκπροσωπήσει όλους αυτούς που την στήριξαν στις εκλογές, θέτοντας προβλήματα και αναζητώντας την επίλυσή τους οργανωμένα και έχοντας δρομολογήσει μια αξιοπρεπή στρατηγική.

Συμμετέχω χρόνια σε όργανα και σε φορείς. Πάντα υπήρχε ο στόχος και η ιδέα της ομάδας. Σ’ αυτό πίστευα και πιστεύω, γι’ αυτό ασχολούμαι με την πολιτική και οργάνωσα την μέχρι σήμερα δραστηριότητά μου.

Η παράταξη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΤΑΧΙΑΟΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΑ από την 1η Σεπτέμβρη δεν υπήρξε. Δεν λειτούργησε ποτέ. Ως σήμερα δεν έχει ούτε καν γραφείο, ούτε γραμματειακή υποστήριξη. Δεν έχει επικεφαλή και όλα αυτά που την κάνουν ομάδα.  Κατά το δοκούν ευκαιριακά και ανάλογα με τα θέματα, εκπροσωπείται στις συνεδριάσεις. Δεν κατέθεσε ποτέ μια πρότασή της για ένα μείζον θέμα, που απασχολεί την πόλη και τους συνδημότες μας. Δεν δημοσιοποίησε ούτε μια ανακοίνωση ή διαμαρτυρία. Ορισμένοι απ΄αυτούς που απέμειναν, θα έλεγε κανείς πώς θέλουν να αποτύχει κάποιος από την διοίκηση του δήμου για να πάρουν την θέση του. Δεν θέλησε και δεν ασχολήθηκε, να συγκεντρώσει τους υποψήφιους της παράταξης, να διαμορφώσει άποψη για προβλήματα της πόλης, να κριτικάρει συντεταγμένα τα λάθη της διοίκησης και να στηρίξει τους 5 προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων που η ίδια εξέλεξε. Τα ΜΜΕ απασχολήθηκαν μαζί μας μόνο, στις αποχωρήσεις Δημοτικών Συμβούλων, στο πότε συμμετείχε σε ΔΣ και πότε θα παραιτηθεί ο υποψήφιος δήμαρχος και αν υπάρχει δαχτυλίδι διαδοχής.

Ο κόσμος όμως που μας εξέλεξε και μας έδωσε την δύναμη να τον εκπροσωπήσουμε σαν 1η Δημοτική παράταξη περιμένει και θέλει να νοιώσει την αξιοπρέπεια ότι στάθηκε στον σωστό δρόμο.

Μετά την παρούσα επιστολή σαν ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος, δεσμεύομαι ότι θα θέτω προβλήματα, θα προτείνω λύσεις και πάντα θα εκπροσωπώ όσα λέγαμε σαν παράταξη πριν τις εκλογές.   

Με εκτίμηση

Θεσσαλονίκη 24 Φεβρουαρίου 2020

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Σάκης Τζακόπουλος”

 

YouTube
YouTube