Αποκλειστικό – Εύοσμος: Ξερόχορτα «μέχρι και ενάμιση μέτρο» – Ελλείψει ενεργειών του δήμου, τα κουρεύουν ιδιώτες

Τέλη Μαΐου – εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών – και στον Εύοσμο (στην περιοχή άνωθεν του περιφερειακού) ακόμα δεν έχουν κοπεί τα χόρτα, τα οποία σε πολλά σημεία φτάνουν μέχρι και το ενάμιση μέτρο.

Ο υδράργος έχει ανέβει εδώ και αρκετές μέρες, όμως στον Εύοσμο τα χορτα παραμένουν ακούρευτα. Στην περιοχή του δήμου άνωθεν του περιφερειακού τα χορτα φτάνουν σε σημεία μεχρι και το ενάμιση μέτρο. Πολλά από αυτά είναι εντελώς ξερά, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς.

Υπάλληλος παιδικού σταθμού της περιοχής, πήρε τα πράγματα στα χέρια του και άρχισε να κουρέυει έκταση με ξερόχορτα που βρισκόταν απέναντι και στο πλάι του κτηρίου του σταθμού. «Από χθες το απόγευμα κουρεύω», δήλωσε ο υπάλληλος, ενώ ανέφερε πως από τα χόρτα έμπαιναν σκουλήκια στον παιδικό σταθμό. Διαβεβαίωσε δε ότι σε πολλές περιπτώσεις τα χόρτα «έφταναν μέχρι και το ενάμιση μέτρο».

Να σημειωθεί πως πέρυσι, στις 13 Μαΐου, είχε ξεσπάσει φωτιά στην ίδια περιοχή του Ευόσμου, σε έκταση που χρησιμοποιούσε ο δήμος για την εναπόθεση κομμένων κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων, ενώ όπως είχε αποκαλύψει και τότε το Politic.gr, τουλάχιστον μέχρι και τις 29 Μαΐου, στην περιοχή υπήρχε ένα «δάσος» από ξερόχορτα.

Φέτος, τα ξερόχορτα παραμένουν ακούρευτα για μια ακόμη φορά στην ευρύτερη περιοχή, με τις εικόνες να μιλούν από μόνες τους:

Δείτε επίσης: Δεν υφίσταται ρύπανση από πετρελαιοειδή στο Καλοχώρι