Ο Δήμος Αθηναίων τοποθέτησε συνολικά 830 αισθητήρες με σκοπό να αντιμετωπιστεί η μάστιγα του παράνομου παρκαρίσματος σε ράμπες και διαβάσεις
«Δεν είναι απλώς έλλειψη σεβασμού, είναι σα να λες ότι αδιαφορείς απολύτως για τον άνθρωπο με αναπηρία, για τον παππού, τη γιαγιά, τη μαμά με το παιδάκι», είπε ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Μπακογιάννης στον ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα ο αισθητήρας θα ειδοποιεί αυτόματα τη δημοτική αστυνομία όποτε κάποιος σταυμεύσει σε αυτές τις περιοχές. Στη συνέχεια θα στέλνουν αυτόματα ειδοποίηση στο κέντρο της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και στους αστυνομικούς που περιπολούν. Όταν οι κουκίδες είναι πράσινες σημαίνει ότι οι ράμπες παραμένουν ανοιχτές ανοιχτές.
Σε όσους παρανομούν θα αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια οδήγησης για 2 μήνες ενώ δεν θα υπάρχει χρηματικό πρόστιμο.
Δείτε επίσης: Μεγάλη διάκριση για τον Κώστα Μπακογιάννη – Είναι ένας από τους 5 καλύτερους δημάρχους της Ευρώπης
- Η Καλαμαριά συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Δότη Μυελού των Οστών
- Απόρριψη γιγαντιαίου σχεδίου καζίνο στην Τάιμς Σκουέρ
- Τελευταία εβδομάδα ομαδικών και ατομικών εγγραφών για τον 13ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης – ZeniΘ!
- Παναθηναϊκός: Πρόσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο για αναστολή ποινής κεκλεισμένων των θυρών
- Διαβήτης: Συναγερμός από τους ειδικούς για μια ιδιαίτερη μορφή του που συνδέεται με υποσιτισμό και κακή διατροφή