Δήμος Αθηναίων: Σε 24ωρη λειτουργία θερμαινόμενοι χώροι για τους άστεγους

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Αθηναίων γνωστοποιεί την λειτουργία σε 24ωρη βάση θερμαινόμενων χώρων για τους άστεγους συνανθρώπους μας

Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων:

«Ο Δήμος Αθηναίων, με σκοπό και βασική προτεραιότητα την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού της πόλης από τις χαμηλές θερμοκρασίες προχωρά στην λειτουργία θερμαινόμενων χώρων.
Από σήμερα, 11 Ιανουαρίου, στις 20.00 και για όσο επικρατήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ανοίγουν σε 24ωρη βάση οι εξής χώροι:
Το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου (Αχαρνών 3), στου οποίου τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, οι άστεγοι μπορούν να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι το βράδυ αλλά και να διαμείνουν ολόκληρη την ημέρα. Όλοι όσοι φιλοξενηθούν στο Πολυδύναμο Κέντρο, θα υποβληθούν σε RapidTest.
· Tην Λέσχη Φιλίας Πανόρμου (Διεύθυνση: Πανόρμου και Βαθέος 25) όπου οι πολίτες θα λάβουν κουβέρτες και ό,τι άλλο χρειαστούν από το προσωπικό του Δήμου. Και σε αυτό τον χώρο οι συμπολίτες μας θα υποβληθούν σε RapidTest κατά την είσοδο τους στο χώρο. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210.6459890.
Την ίδια στιγμή, οι ομάδες του “Street Work” θα βρίσκονται όλο το εικοσιτετράωρο στους δρόμους της πόλης, για να προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.
Σε 24ωρη λειτουργία τίθεται και το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515) για να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595 και στο 210.5277000.
»

Δείτε επίσης: Στον δρόμο του Δ. Νεάπολης – Συκεών και ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου – Ρίχνει την τιμή των PCR στα 25 ευρώ