Δήμος Γορτυνίας: Με «όπλα» την ιστορία και την πίστη προσελκύει τουρίστες

Τα «ατού» του τόπου θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της 36ης Philoxenia που πραγματοποιείται στη ΔΕΘ-HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη.

Έχοντας ως βαριά «όπλα» την ιστορία και την πίστη ο δήμος Γορτυνίας, με έδρα τη Δημητσάνα, «μάχεται» προκειμένου να προσελκύσει ακόμη περισσότερους τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όλο τον χρόνο, ενώ ταυτόχρονα «ποντάρει» στα γραφικά χωριά, τους φιλόξενους ανθρώπους και στη φυσική ομορφιά.

Τόσο οι μονές και τα μοναστήρια, όπου κατά το παρελθόν αποτέλεσαν λημέρια και καταφύγια των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, όσο και τα υπόλοιπα «ατού» του τόπου με τις ποικίλες δραστηριότητες στη φύση, θα παρουσιαστούν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 36ης Philoxenia που πραγματοποιείται στη ΔΕΘ-HELEXPO.

Η περιοχή είναι γνωστή και ως «Άγιο Όρος της Πελοποννήσου» όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm», προσθέτοντας πως τον επισκέπτη τον κερδίζουν τα «δώδεκα μοναστήρια που υπάρχουν εντός των διοικητικών ορίων του δήμου, με ιστορία σε βάθος χρόνου και όλα συνδεδεμένα με τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης”.

Οι πλέον αναγνωρίσιμοι «κλεφταρματολοί» οι Κολοκωτροναίοι και ο «Γέρος του Μοριά» Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, οι Πλαπουταίοι οι Δεληγιανναίοι έβρισκαν καταφύγιο στις μονές, ενώ η Δημητσάνα την περίοδο της Επανάστασης ήταν το κέντρο εφοδιασμού.

Ο δήμαρχος συμπλήρωσε για τους ενδιαφερόμενους τουρίστες πως «όλα τα μοναστήρια είναι επισκέψιμα, με καλή πρόσβαση και τα περισσότερα με άριστα συντηρημένα εγκαταστάσεις και υποδομές. Τα περισσότερα έχουν μοναχούς και μοναχές και υπάρχει η δυνατότητα να δεχτούν επισκέπτες που θα θαυμάσουν και τη φυσική ομορφιά».

Στη διάρκεια της Philoxenia θα παρουσιαστούν τα Μοναστήρια της Γορτυνίας, σε συνεργασία του δήμου με τη Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ενώ θα παρουσιαστεί και σχετικό βιβλίο του πατέρα Ιάκωβου Κανάκη.

Ο κ. Κούλης, υπογράμμισε πως η περιοχή του έχει ένα ακόμη πλεονέκτημα, αφού βρίσκεται στο κέντρο δύο μεγάλων αρχαιολογικών προορισμών, της αρχαίας Ολυμπίας και της Επιδαύρου, με αποτέλεσμα να διέρχεται μεγάλο κομμάτι τουρισμού από όλο τον κόσμο.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr