Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Συνάντηση Δημάρχου με καταστηματάρχες

Την αποφασιστικότητα της νέας διοίκησης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου να δώσει τέλος στο άναρχο καθεστώς λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πλατεία και στον πεζόδρομο του Ευόσμου, με αιχμή τον σεβασμό του κοινόχρηστου χώρου και την εξασφάλιση της προσβασιμότητας των πολιτών, τόνισε ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου η πρώτη συνάντηση της νέας δημοτικής αρχής με τους καταστηματάρχες του Ευόσμου.

Αντίστοιχη συνάντηση προγραμματίζει η διοίκηση του δήμου και με τους επαγγελματίες του Ελευθερίου Κορδελιού το επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι ιδιοκτήτες καταστημάτων της πλατείας Ευόσμου έθεσαν στο Δήμαρχο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με πρώτο την ανάγκη εκπόνησης νέας κανονιστικής διάταξης, ώστε επιτέλους να μπορέσουν να προχωρήσουν στην έκδοση αδειών κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, διαδικασία που τα τελευταία χρόνια έχει “παγώσει” εν αναμονή του επαναπροσδιορισμού του κοινόχρηστου χώρου έμπροσθεν του δημαρχείου και της οδού Παύλου Μελά.

“Θα κινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες ώστε να εκδοθεί η κανονιστική διάταξη για τον καθορισμό του κοινόχρηστου χώρου για τη νόμιμη λειτουργία των καταστημάτων. Δηλώνουμε όμως πως θα είμαστε αμείλικτοι στην εφαρμογή του νόμου. Δεν θα κάνουμε τα στραβά μάτια σε καμιά παρανομία. Ζητούμε τη συνεργασία σας και κυρίως απαιτούμε να σεβαστείτε τον κοινόχρηστο χώρο και τους δημότες. Στηρίζουμε την τοπική επιχειρηματικότητα και θέλουμε τα μαγαζιά του δήμου μας να δουλεύουν αλλά πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια και η απρόσκοπτη κίνηση των πεζών” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός και συνέχισε: “Δεσμευόμαστε πως  θα προχωρήσουμε σε έργα για τη ριζική αναβάθμιση της πλατείας και του πεζόδρομου, έργα που είναι ζωτικά και αναγκαία ώστε αυτός ο ζωντανός πυρήνας του δήμου μας να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, ενισχύοντας και την τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία. Επιθυμούμε λοιπόν τη συνεργασία σας, ώστε με ομόνοια και συνεννόηση να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα”.

Στη συνάντηση – στην οποία παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Ανθρώπινου Δυναμικού, Αποτελεσματικότητας και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Κωνσταντίνος Σωτηράκης, η υπεύθυνη για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος Υπαστυνόμος Α΄ του Α.Τ. Κορδελιού-Ευόσμου κ. Ευαγγελία Ευαγγελοπούλου και ο Προϊστάμενος του γραφείου κοινόχρηστων χώρων και τροχονομικής αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης Ανθυπαστυνόμος κ. Μάριος Αρβανίτης – τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα που ταλανίζουν την εύρυθμη λειτουργία της πλατείας και του πεζοδρόμου Ευόσμου, με αιχμή τα προβλήματα αστυνόμευσης, πυρασφάλειας, φαινόμενα παραβατικότητας,  παράνομης στάθμευσης, κ.ά., ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη λειτουργία των καταστημάτων επί της οδού Α. Τρίτση στη Νέα Πολιτεία, περιοχή όπου τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη επιχειρηματική ανάπτυξη και εμπορική κίνηση.