Δήμος Λαγκαδά: Σε πλήρη ετοιμότητα η πολιτική προστασία ενόψει του χειμώνα

Η απόλυτη ετοιμότητα και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών ενόψει ακραίων καιρικών φαινομένων την επερχόμενη  χειμερινή περίοδο επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά, σήμερα Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022.

Κατά τη συνεδρίαση με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων, Παγετού και πλημμυρικών φαινομένων χειμερινής περιόδου 2022-23», ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά κ. Παντελής Αϊβατζίδης τόνισε την ετοιμότητα που υφίσταται στην αντιπλημμυρική προστασία με την ολοκλήρωση των σχετικών έργων στις Δημοτικές Ενότητες, πάντα σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναφορικά με το ζήτημα των χιονοπτώσεων, οι παριστάμενοι σημείωσαν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει ο ορεινός όγκος του Δήμου, όπου Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία και Στρατός έχουν την εμπειρία πρότερων ετών ώστε να αντιμετωπιστούν ακραία φαινόμενα. Παράλληλα επισημάνθηκε η επάρκεια του Δήμου σε αλάτι για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου, με τη συνδρομή των μηχανημάτων έργου.

Τέλος οι εκπρόσωποι των αρχών ανέφεραν ότι είναι σημαντική η παροχή ενημέρωσης από πλευράς Δήμου προς τους πολίτες ώστε κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Δείτε επίσης: Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ο κύριος Μανδαλιανός επέβαλε τη δυσοσμία ως κανονικότητα