Ηράκλειο: Αριθμοί – ρεκόρ για την κρουαζιέρα

Μια πολύ δυνατή τουριστική σεζόν διανύει η Κρήτη, με το λιμάνι του Ηρακλείου να μην αποτελεί εξαίρεση αφού οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων θα ξεπεράσουν αυτές του 2019.

Σύμφωνα με  τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΗ Μηνά Παπαδάκη, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου περισσότερα από 150 κρουαζιερόπλοια προσέγγισαν το λιμάνι της πόλης, με τον αριθμό των επιβατών να αγγίζει τους 200.000.

Η χρονιά για το λιμάνι του Ηρακλείου αναμένεται να κλείσει με 233 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ αφού πρόκειται αύξηση 10% σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό του 2019.

Ο αριθμός των επιβατών, σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη θα φτάσε τις 300.000, αριθμός μικρότερος από αυτόν του 2019, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως τα κρουαζιερόπλοια ταξιδεύουν με 60-70% πληρότητα λόγω των πρωτοκόλλων Covid.

«Το 2023 προβλέπεται να είναι μια δυνατή χρονιά για την κρουαζιέρα μας αφού ήδη τα πλοία που θα έχει προγραμματιστεί να προσεγγίσουν το λιμάνι του Ηρακλείου είναι κατά 10% περισσότερα από το 2022», σημείωσε ο κ. Παπαδάκης.

Σήμερα στον ΟΛΗ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους τριών εταιριών κρουαζιέρας, παρουσία τοπικών φορέων. «Εκτός από βελτίωση των υποδομών μας χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε το Ηράκλειο ως προορισμό και να δουν οι επισκέπτες μας ότι δεν υπάρχει μόνο η Κνωσός και το μουσείο αλλά έχουμε και μια ωραία ενδοχώρα. Στο πλαίσιο αυτό καλέσαμε τρεις εταιρείες κρουαζιέρας και έχουμε διοργανώσει ένα τριήμερο familiarization trip για να γνωρίσουν την ενδοχώρα μας και να δουν πως θα μπορέσουν να διοργανώσουν νέες εκδρομές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ.

 

 

Πηγή: https://creta24.gr/