Κίνηση Πολιτών Δ. Παιονίας: «Χορτάσαμε από λόγια. Να κλείσει άμεσα το καμπ Νέας Καβάλας»

Σε μια σκληρή ανακοίνωση προχώρησε η Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας, καλώντας τους πολίτες σε ανυπακοή για το μεταναστευτικό, κρίνοντας παράγοντες και κόμματα, απαιτώντας πράξεις και όχι λόγια, ζητώντας να κλείσει άμεσα το καμπ Νέας Καβάλας:

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Μια λέξη που προσδίδει την εξουσία στον Δήμο. Δηλαδή στον λαό! Όταν η εξουσία δεν υπολογίζει τον λαό, καταλύεται η δημοκρατία και είναι υποχρεωμένος ο λαός να προασπίσει με οποιονδήποτε τρόπο τα δικαιώματα του!

Λαθρομετανάστες στη Νέα Καβάλα

Πρώτος θεσμός ο Δήμαρχος. Κώστας Σιωνίδης, δήμαρχος Παιονίας: Ανοιχτά κατά της λειτουργίας του καμπ της Νέας Καβάλας!

Δεύτερος θεσμός ο Αντιπεριφερειάρχης. Ανδρέας Βεργίδης, αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς: Ανοιχτά κατά της λειτουργίας του καμπ της Νέας Καβάλας!

Τρίτος θεσμός ο Περιφερειάρχης. Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας: Ανοιχτά κατά της λειτουργίας του καμπ της Νέας Καβάλας.

Τέταρτος θεσμός ο Υπουργός. Γεώργιος Γεωργαντάς, Υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης: Ανοιχτά υπέρ του 1% σε επίπεδο νομού και κάθετα αντίθετος με την ύπαρξη καμπ στην Νέα Καβάλα!

Εκκλησιαστικός ποιμένας. Δημήτριος, Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου: Ανοιχτά κατά της λειτουργίας του καμπ της Νέας Καβάλας!

Υπηρεσία frontex. Σε έγγραφο της κάνει επισήμανση για πρώτη φορά ότι είναι λάθος η λειτουργία ενός καμπ σε τόσο κοντινή απόσταση από τα σύνορα γιατί δημιουργεί παραβατικότητα στην συνοριογραμμή.

Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας μαζί με την τεράστια πλειοψηφία του λαού του δήμου Παιονίας: Ανοιχτά κατά της λειτουργίας του καμπ της Νέας Καβάλας!

Όλοι μας είμαστε κάθετα αντίθετοι! Και όμως η «δημοκρατικότατη» κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, χρήζει τον εαυτό της άξιο συνεχιστή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ! Με μπροστάρη τον υπουργό Μηταράκη, αποφασίζουν και διατάζουν να γίνουν τα  170 σπίτια! Εμείς δεν σεβόμαστε τέτοιου είδους αποφάσεις, που δεν προέρχονται από τον λαό, που δεν αντιπροσωπεύουν τον λαό, και το κυριότερο είναι εις βάρος του λαού.

Θα κάνουμε τις απαραίτητες νομικές παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν, ΑΛΛΑ, καλούμε και όλους του πολίτες του δήμου μας, και όχι μόνο, σε αγώνες. Αγώνες που το μόνο αποτέλεσμα που πρέπει να έχουν, είναι η αποτροπή του σχεδίου Μηταράκη και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι βοηθήσουν στο να δημιουργηθεί το μουσουλμανικό χωριό στην περιοχή μας!

Τιμωρία της Νέας Δημοκρατίας αν επιμείνει να μην ακούει τον Δήμο (όλους του παραπάνω δηλαδή)! Τιμωρία του ΣΥΡΙΖΑ γιατί επί ημερών της δικής του διακυβέρνησης δημιουργήθηκε αυτό το χάλι που έφερε όλους αυτούς τους ακάλεστους στην περιοχή μας!

Σας καλούμε σε ΑΝΥΠΑΚΟΗ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

Κάντε όλους όσοι έχουν την θέση να αποφασίζουν για το μέλλον το δικό σας, των παιδιών σας, και του τόπου σας, να νοιώθουν το λιγότερο άβολα. Δείξτε τους ποιοι πρέπει να αποφασίζουν!

Μήνυμα προς όλους τους παραπάνω θεσμούς. Από λόγια χορτάσαμε. Πράξεις απαιτούμε. Να συγκρουστείτε απαιτούμε και όχι «μαζί σας είμαστε» και με όλους καλά.  Ή μαζί μας και σκοτωμένοι με την κεντρική εξουσία ή απέναντι μας!

Τα ψέματα τελείωσαν. Για την ώρα μόνο ο Μητροπολίτης μας, ήταν σκληρός με την κεντρική εξουσία!

Όσον αφορά την ισχνή μειοψηφία που άγεται από ιδεολογικά αγκυλώματα, και κλείνει τα μάτια σε όλο το κακό που έχει δημιουργηθεί στις ζωές μας και εθελοτυφλεί για το δυσοίωνο μέλλον μας, θα φροντίσουμε να μάθουν τις απόψεις τους όλοι οι συμπολίτες μας, ούτος ώστε να τους δώσουν την θέση που τους αξίζει!

Από εδώ και στο εξής θα κρίνεστε σκληρά!

Απαιτούμε άμεσα το κλείσιμο του καμπ της Νέας Καβάλας γιατί είναι 15χλμ από τα σύνορα και δημιουργεί παραβατικότητα, γιατί δεν υπάρχει η αναλογικότητα του 1% σε επίπεδο νομού (το τονίζουμε το επίπεδο νομού), γιατί το ποσοστό για το Πολύκαστρο φτάνει περίπου στο 25%, γιατί κάνει ανυπόφορη την ζωή όλων μας!

Γιατί πρέπει να σταματήσουν να μην μας υπολογίζουν!».

Δείτε ακόμη:
Τζιτζικώστας: «Αν είχα λόγο το καμπ Νέας Καβάλας δεν θα υπήρχε!»

Πηγή: eidisis.gr