Κοζάνη: Απόφαση εντός της ημέρας για πιθανό συνολικό κλείσιμο της γέφυρας των Σερβίων

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την ασφάλεια χρήσης της γέφυρας των Σερβίων διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης.

Το ενδεχόμενο του συνολικού κλεισίματος της υψηλής γέφυρας των Σερβίων (απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων) εξετάζουν οι αρμόδιοι φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός της ημέρας.

Εισαγγελική έρευνα για τη γέφυρα των Σερβίων στην Κοζάνη

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί και η παραμικρή πιθανότητα κινδύνου κατάρρευσης της γέφυρας η Εισαγγελία ζητά την ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την ασφάλεια χρήσης της γέφυρας των Σερβίων και για μια σειρά άλλων ζητημάτων που σχετίζονται με τα προβλήματα που δημιουργούνται, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης.

Συγκεκριμένα ζητάει να διερευνηθούν:

Εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί μετά την πρόσφατη διαπίστωση ρωγμών στους τένοντες της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων διασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς χρήσης της γέφυρας ακόμα και για οχήματα μικρότερα των 3,5 τόνων.

Εάν, λόγω των περιορισμών στη χρήση της γέφυρας διασφαλίζεται η ασφαλής κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) από εναλλακτικές διαδρομές, ιδίως στις περιπτώσεις που τα οχήματα αυτά διέρχονται από κατοικημένες περιοχές και ποιες ενέργειες έχουν γίνει έως σήμερα για την επίλυση του προβλήματος ασφαλούς κυκλοφορίας στην Γέφυρα Σερβίων και ποιοι είναι οι λόγοι καθυστέρησης επίλυσης του προβλήματος.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί και η παραμικρή πιθανότητα κινδύνου κατάρρευσης της γέφυρας η Εισαγγελία ζητά την ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, μέχρι να εξασφαλιστεί ότι η χρήση της δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο.

Δείτε επίσης: «Ανακυκλώνω-Aλλάζω Θερμοσίφωνα»: Αναλυτικά ο οδηγός για το πρόγραμμα – Οι δικαιούχοι

Loading