Ν. Ζυγάς – Δ. Κορδελιού Ευόσμου: «Συγκλονισμένος από την εθνική τραγωδία των Τεμπών… Παραιτούμαι από δημοτικός σύμβουλος»

«Οργισμένος από την κατά συρροή ανευθυνότητα αυτών που διαχειρίζονται τις ζωές μας, η οποία οδήγησε στο θάνατο 57 συνανθρώπους μας» ο Νίκος Ζυγάς, επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών», παραιτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου. Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του.

Σε δήλωσή του στην politic o κ. Ζυγάς είπε τα εξής:

«Συνειδητοποιώντας πως η τραγωδία των Τεμπών σήμανε και το τέλος μιας εποχής που βασίζονταν στην φούσκα του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης, θα πρέπει να φροντίσουμε να μη χαθεί η ελπίδα αυτή που φανηκε στους δρόμους και στις διαδηλώσεις της νέας γενιάς. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στους νέους που χάθηκαν, στην νέα γενιά γενικότερα. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στην θυσία αυτή που δεν πρέπει να εκληφθεί ως μνημόσυνο αλλά ως απαρχή μιας νέας αρχής παραιτήθηκα από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του κ. Νίκου Ζυγά προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Κύριε Πρόεδρε,
Συγκλονισμένος από την εθνική τραγωδία των Τεμπών και οργισμένος από την κατά συρροή ανευθυνότητα αυτών που διαχειρίζονται τις ζωές μας, η οποία οδήγησε στο θάνατο 57 συνανθρώπους μας (μεταξύ αυτών και 5 συνδημοτών μας), συναισθανόμενος το βάρος της ευθύνης ως ενεργός πολίτης αυτής της χώρας, αλλά και ως θεσμικός παράγοντας (μέλος του δημοτικού μας συμβουλίου) θέλω να σας δηλώσω ότι παραιτούμαι από δημοτικός σύμβουλος και ως εκ τούτου από τις επιτροπές οικονομική και ποιότητας ζωής, θέλοντας να εκφράσω το θυμό μου και την οργή μου για ότι συνέβη αλλά και για τη διαφαινόμενη, μία εβδομάδα μετά, προσπάθεια των κυβερνώντων για μηδενισμό ή συμψηφισμό των πολιτικών ευθυνών. Αντί να κατανοήσουν τα κοινωνικά μηνύματα που εκπέμπονται από τα σχολεία , τα πανεπιστήμια από τις μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, ακόμη και από τα γήπεδα, αντί η τραγωδία των Τεμπών να προκαλέσει ένα είδος αυτοκριτικής και αναπροσανατολισμού των πολιτικών προς όφελος των πολιτών, δυστυχώς, ακόμη και οι διαμαρτυρίες αντιμετωπίζονται με βία.
Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Θα πρέπει να αποδεχθούμε όλοι μας ότι ο τρόπος που πορευόμαστε εδώ και πολλά χρόνια δεν αρκεί. Η γενιά μας παρέδωσε στους νέους μας έναν κόσμο αβέβαιο και ανασφαλή. Στο όνομα μιας αλόγιστης ανάπτυξης προς όφελος των λίγων θυσιάσαμε τα όνειρα και τη ζωή της νεολαίας μας. Φροντίσαμε για τα υπερκέρδη των εταιρειών και των μονοπωλίων αδιαφορώντας για το κοινωνικό σύνολο. Ο πληθυντικός (εμείς) χρησιμοποιείται, διότι δεν αντισταθήκαμε όσο μπορούσαμε στις πολιτικές αυτές. Θεωρώ ότι οφείλουμε ένα μεγάλο συγγνώμη στα παιδιά μας και ταυτόχρονα πρέπει να τους δώσουμε χώρο να αναπνεύσουν. Γιατί η ζωή τους ανήκει. Ας διαμορφώσουν τον κόσμο τους όπως τον θέλουν και όπως τα ίδια τον ονειρεύονται ….
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου κ. Στάθη Καϊτετζίδη και κ. Θεόδωρο Μπαλτά για την αποδοτική συνεργασία που είχαμε και για τους αγώνες που δώσαμε προς όφελος των συμπολιτών μας.
Παράκληση κ. πρόεδρε ολόκληρη η πενιχρή αποζημίωση που δικαιούμαι ως δημοτικός σύμβουλος και μέλος των επιτροπών να χορηγηθούν από μισά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Γυμνασίου Κορδελιού και στο Σύλλογο Γονέων του 11ου & 21ου Δ.Σ. Ευόσμου ως ελάχιστος φόρος τιμής στους μαθητές που έφυγαν από τη ζωή και για την υποστήριξη δράσεων ώστε η θυσία των παιδιών μας να μην ξεχαστεί
Με σεβασμό
Νίκος Ζυγάς»

Δείτε επίσης: Μαρία Μανούκα: Η ανάρτησή της για την τραγωδία στα Τέμπη – «Είμαστε συγκλονισμένοι»

Loading