Πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά: Καθυστερήσεις στις εργασίες ανάπλασης (pics & vid)

Που οφείλονται οι καθυστερήσεις – Πότε αλλάζει όψη το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Ρεπορτάζ; Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Απάντηση στις ανησυχίες των πολιτών σχετικά με καθυστερήσεις των έργων ανάπλασης στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά έδωσε ο εκπρόσωπος της αναδόχου κοινοπραξίας και πολιτικός μηχανικός, Αθανάσιος Παπανικολάου, ο οποίος μιλώντας στο Politic.gr, δήλωσε πως αν και υπάρχουν καθυστερήσεις στην άδεια γεωτρήσεων και στη χρηματοδότηση, τα έργα είναι «εντός του χρονοδιαγράμματος».

Πριν από δύο μήνες ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, για να το μεταμορφώσουν σιγά σιγά σε Μητροπολιτικό Πάρκο, ένα έργο με προϋπλογισμό ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο -σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα- θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2023. Ωστόσο, έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην τοπική κοινότητα, η ανάρτηση του αρχιτέκτονα Πρόδρομου Νικηφορίδη, κατά τον οποίο, τα έργα που έχουν γίνει μέχρι τώρα, είναι «εργασία 2-3 ημερών», ενώ μάλιστα σημειώνει πως επισκέφτηκε το σημείο και δεν είδε κανένα έργο σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, η ανάρτησή του:

«Ανησυχώ γιατί οι καθυστερήσεις στα δημόσια έργα είναι μία χρόνια ασθένεια! Πήγα στο Παύλου Μελά να δω τι γίνεται. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, είναι πολύ απλό. Ξεκίνησε πριν από 3 μήνες και είναι σαν να πέρασαν μερικές μέρες. Κατεδάφισαν 3 κτίρια-ερείπια, εργασία 2-3 ημερών. Προσπαθήσαμε πολύ για ότι έγινε και δεν θα μείνουμε έτσι για ότι δεν γίνεται! Έχουμε πολλά να πούμε από εδώ και πέρα. Οι υπεύθυνοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Στα μέσα Φεβρουαρίου οι εντατικές εργασίες

Ο Αθανάσιος Παπανικολάου, απαντώντας στις παραπάνω ανησυχίες, δήλωσε πως η πορεία των εργασιών μέχρι τώρα, «είναι εντός του χρονοδιαγράμματος, ωστόσο τα έργα δεν είναι ορατά γιατί στην παρούσα φάση πραγματοποιούνται πρόδρομες αναγνωριστικές εργασίες», και πρόσθεσε πως «οι εντατικές εργασίες θα ξεκινήσουν στα μέσα Φεβρουαρίου».

Αναφερόμενος στις καθυστερήσεις που έχουν προκύψει, εξήγησε πως «υπάρχει μια καθυστέρηση στις άδειες γεωτρήσεων», πράγμα που αναμένεται να λυθεί σε περίπου μία εβδομάδα, και πρόσθεσε πως «υπάρχει και καθυστέρηση στην χρηματοδότηση, δεν έχουν κατατεθεί κάποια χρήματα», το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει επηρεάσει την εξέλιξη των έργων. Τέλος, σημείωσε πως «η αλλαγή στην όψη του πρώην στρατοπέδου θα είναι ορατή το καλοκαίρι του 2022».

Δείτε επίσης: Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη – Το σόοου πυροτεχνημάτων για την αλλαγή του χρόνου