Συγκλονίζει η εξομολόγηση του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ι. Καϊτεζίδη: Έχασα τον αδελφό μου σε μια ανάλογη τραγωδία

Σε μια αυθόρμητη, από καρδιάς εξομολόγηση με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη προχώρησε ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, Πρόεδρος ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, αποκαλύπτοντας στην εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ, στη ΒΕΡΓΙΝΑ τηλεόραση και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα, το δικό του οικογενειακό δράμα, όπως το βίωσε 40 χρόνια πριν..

Όπως ο ίδιος είπε, είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιεί το γεγονός ότι στα 22 του χρόνια κι όντας δευτεροετής φοιτητής Νομικής, έχασε τον αδελφό του, «τον Σταθάκη», δύο χρόνια μικρότερο, σε στρατιωτικό ατύχημα.

Ο κ. Καϊτεζίδης, που έφτασε στο στούντιο μετά από την κηδεία ενός νέου παιδιού, θύμα του μοιραίου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει για όσα βίωσε ο ίδιος και κυρίως οι γονείς του από το σκληρό χτύπημα της μοίρας. 

«Ό,τι βλέπω σήμερα με πάει πίσω…στον πατέρα μου, στη μητέρα μου, στον αδελφό μου το Σταθάκη. Είναι πολύ βαρύ. Βλέπω οικογένειες και είναι σα να βλέπω αυτό που έζησα» σημειώνει και θυμάται την τραγική νύχτα όταν στις 3 τα ξημερώματα χτύπησε την πόρτα της οικογένειάς του η αστυνομία για να τους πούν να πάνε στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ο αδελφός μου υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία

Ο κ. Καϊτεζίδης αποκαλύπτει ότι ο 20χρονος αδελφός του, τότε, το 1982, υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία και ήταν σε στρατιωτική άσκηση. Από λάθος του οδηγούν το τεθωρακισμένο -το πιο ασφαλές όχημα- στο οποίο  επέβαιναν 4 παλικάρια «έφυγε από τη γραμμή  κι αφού καβάλησε το κράσπεδο μιας γέφυρας, εδώ, στο Πολύκαστρο του Κιλκίς έγινε η αιτία να καούν 4 φαντάροι» Ανάμεσά τους και ο αδελφός του.

Συμπάσχω με αυτούς τους ανθρώπους. Τα παιδιά που χάθηκαν έγιναν άγγελοι

«Βλέπω αυτά τα παιδιά», σημείωσε για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών «και είναι σα να βλέπω τη μάνα μου, τον αδελφό μου, την οικογένειά μου. Είναι πάρα πολύ βαρύ» τονίζει και συνεχίζει «Ό,τι λέω το λέω μέσα από τη ψυχή μου. Μπορώ να γίνω  ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Εύχομαι δύναμη και μεγαλοσύνη. Κυρίως θέλω να απευθυνθώ στα αδέλφια αυτών των παιδιών, και να τους πω ότι έχουν πολλούς λόγους να σταθούν όρθιοι δίπλα στους γονείς τους , κι ένας από αυτούς τους λόγους είναι ότι το χρωστούν στον αδελφό τους, στην αδελφή τους που χάσανε αλλά και στον εαυτό τους και στους γονείς τους. Αν οι γονείς τους χαμογελάσουν κάποια στιγμή στο μέλλον, θα το κάνουν από κάτι που θα έχει να κάνει από την πρόοδο στη δική τους ζωή. Θα πρέπει να σταθούν όρθιοι.»

Οι συγγενείς των θυμάτων και ο κόσμος, πιστεύουν ότι κι αυτό θα «κουκουλωθεί»

Καταπέλτης ήταν ο κ. Καϊτεζίδης, μεταφέροντας όσα ακούει από τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και τον απλό κόσμο «Δεν πιστεύουν οι οικογένειες και πολλοί από μας ότι θα αποδώσει δικαιοσύνη αυτό το κράτος. Η εικόνα που έχουν  οι συγγενείς των θυμάτων και ο κόσμος  είναι ότι κι αυτό θα «κουκουλωθεί» όπως τόσα και τόσα στο παρελθόν. Αυτό πονάει δυο φορές. Διότι εάν πίστευαν ότι θα αποκαλυφθεί 100% η ευθύνη ανθρώπων και αυτοί που φταίνε θα τιμωρηθούν, κάπου ο πόνος της ψυχής θα απάλυνε. Όλο αυτό το διάστημα μιλώ με ανθρώπους πολλούς και κανένας δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει απόδοση ευθυνών όπως πρέπει. Μακάρι να μας διαψεύσει η ελληνική πολιτεία…».

Δείτε επίσης: Όλα δείχνουν μετάθεση των εκλογών για 21 Μαΐου

Loading