Τζιτζικώστας: «Αν είχα λόγο το καμπ Νέας Καβάλας δεν θα υπήρχε!»

Με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας αποσαφήνισε τη στάση και θέση του για το ζήτημα της υπερφόρτωσης του νομού και ειδικότερα της Παιονίας με μετανάστες: Φόρτωσαν υπέρμετρα το νομό Κιλκίς. Νέα Καβάλα δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Επανειλημμένα διαμαρτυρήθηκα αλλά δεν με ακούνε. Ούτε όταν ζήτησα από την κυβέρνηση να έχω λόγο στην κατανομή του 1% των μεταναστών μέσα στα όρια της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Η εντυπωσιακή αυτή θέση του κ. Τζιτζικώστα διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησή του με τρία μέλη της Κίνησης Πολιτών Πολυκάστρου η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 28 Ιουλίου, παρόντος και του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν από την Κίνηση οι κ. Μιχάλης Τσερνικούδης, Αργύρης Πασχαλίδης και Γιώργος Κολούτσος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, τη συνάντηση μαζί του ζήτησε η Κίνηση Πολιτών για να του εκθέσει τα μείζονα θέματα που εγείρονται στην τοπική κοινωνία του Πολυκάστρου και της Παιονίας ευρύτερα από τη παραμονή εκεί υπέρμετρα πολλών προσφύγων τόσο στη δομή Νέας Καβάλας όσο και σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα και εσχάτως και στη συνοριακή ζώνη σε υπαίθρια παραπήγματα.

Ειδικότερα ο κ. Τζιτζικώστας για όσα ενημερώθηκε τοποθετήθηκε ως εξής:
Δήλωσε πλήρη άγνοια για το ζήτημα της ανέγερσης – τοποθέτησης 170 μόνιμων οικίσκων μέσα στη Δομή της Νέας Καβάλα. Δεν ενημερώθηκα από κανένα, τόνισε εμφατικά και τούτο, όπως είναι ευνόητο εγείρει ερωτηματικά, εφόσον ισχύει η δήλωσή του, για την ενημέρωσή του από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και δή τη δημοτική αρχή Παιονίας. Πάντως σημειώνουμε ότι επί του παρόντος η τοποθέτηση οικίσκων αναβλήθηκε.

Τα μέλη της Κίνησης ζήτησαν από τον κ. Τζιτζικώστα να επισκεφθεί και να διαμορφώσει ιδίοις όμμασιν πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο Πολύκαστρο από τον υπερπληθωρισμό μεταναστών.
Είμαι και το δήλωσα επανειλημμένα στους αρμοδίους φορείς της κυβέρνησης πλήρως αντίθετος στη λειτουργία της δομής φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα για τον απλούστατο λόγο πως είναι κοντά στα σύνορα. Αν είχα λόγο η δομή δεν θα υπήρχε, θα ήταν κλειστό, τόνισε.

Ο περιφερειάρχης προέβη επίσης και σε μια ακόμα εντυπωσιακή αποκάλυψη, όταν τέθηκε το ζήτημα της δίκαιης κατανομής των μεταναστών: Ζήτησα από την κυβέρνηση να διαχειρίζομαι ο ίδιος, ως Περιφέρεια, την κατανομή των μεταναστών εντός της περιφέρειας. Αρνήθηκαν την πρότασή μου. Έχει δίκιο το Κιλκίς και η Παιονία να διαμαρτύρονται. Φιλοξενούν δυσανάλογα μεγάλο αριθμό μεταναστών.

Τα μέλη της Κίνησης στην ημίωρη συνάντησή τους ζήτησαν από τον κ. Τζιτζικώστα να αναβαθμιστεί το επίπεδο της διεκδίκησης. Φτάνουν τα λόγια. Περιμένουμε πράξεις. Με ευχολόγια δε λύνονται προβλήματα, ανέφεραν και προειδοποίησαν για φαινόμενα επικίνδυνα τα οποία διαδραματίζονται σε μια ευαίσθητη περιοχή με τη λαθροδιακίνηση μεταναστών μέσω των εμπορικών αμαξοστοιχιών, όπως κατήγγγειλαν.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενστερνίστηκε τις ανησυχίες των μελών της Κίνησης και δήλωσε την συμπαράσταση του στον δίκιο αγώνα τους. Επίσης δεσμεύτηκε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς επίλυση του προβλήματος της περιοχής Παιονίας. Ταυτόχρονα και για την εξασφάλιση διαρκούς επικοινωνίας με την Κίνηση δημιούργησε «γέφυρα» επικοινωνίας μεταξύ της κίνησης και της υπεύθυνης της Περιφέρειας για το μεταναστευτικό!

Πηγή: eidisis.gr

Δείτε ακόμη:

Για την αναγκαιότητα κοινών πρωτοβουλιών συζήτησαν Ζέρβας- Κυπριανίδης