Ζέρβας: Θα μπει τέλος στην ιδρυματοποίηση της ΔΕΠΘΕ

Της Μαρίας Βλάχου
“Εργαζόμενοι και διοίκηση με πολύ εντατικούς ρυθμούς θα βάλουν τέλος στην ιδρυματοποίηση της ΔΕΠΘΕ “δήλωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης διευθυντών στην Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ).

«Ήταν μία δύσκολη γραφειοκρατικά διαδικασία στην οποία υποχρεώθηκε για πρώτη φορά η ΔΕΠΘΕ ώστε να υπάρχει συμμόρφωση με το νομικό πλαίσιο κάτι που έλειπε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Με απόλυτη διαφάνεια με όλους τους τύπους όχι με απευθείας ανάθεση όπως παλιότερα αλλά με επιτροπή αξιολόγησης» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στην επιλογή του Γιάννη Κεσόπουλου ως γενικού διευθυντή της ΔΕΠΘΕ είπε πως επιλέχτηκε  ο υποψήφιος με τα περισσότερα προσόντα σύμφωνα με την προκήρυξη.

«Είμαι περήφανος για την επιλογή του Γιάννη Κεσόπουλου ενός δημοσιογράφου εξαιρετικού κύρους με ευρύτατη αποδοχή όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη τη χώρα» τόνισε.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης θα μπουν στη διαδικασία μετρήσεων τηλεθέασης και ακροαματικότητας.

«Κανείς δε γνωρίζει ποια είναι η ακροαματικότητα και η τηλεθέαση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως είναι επιτακτική ανάγκη τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης να ενισχύουν την οικονομική τους ισχύ σε συνδυασμό με την ανάπτυξή τους.

«Η αναλογία διαφημίσεις – έσοδα προς έξοδα τα οποία στην ουσία ήταν η επιχορήγηση του δήμου Θεσσαλονίκη, είναι τραγική.

Ενισχύουμε εμπορικό τμήμα κάνοντας άνοιγμα στην πόλη, στους επιχειρηματίες» ανέφερε.

Σε τρεις βδομάδες θα ξεκινήσει το πρώτο κύμα ανανέωσης του προγράμματός του TV100 με επίκεντρο όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία, τη θετική προβολή της πόλης και της περιφέρειας.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα επεσήμανε πως μέσα σε ελάχιστο χρόνο το FM 100  έκανε επιστροφή με ζωντανό πρόγραμμα καθημερινά και το Σαββατοκύριακο.  Καθημερινά με εκπομπές 17 ώρες από 9 ώρες και το Σαββατοκύριακο με 9 ώρες από 3 ώρες.

Παράλληλα είπε πως θα εκταμιευτούν σύντομα επιπλέον 70.000 για τον τεχνικό εξοπλισμό καθώς και ότι θα γίνουν παρεμβάσεις στο κεραισύστημα το οποίο , όπως είπε, είναι το ίδιο από τότε που ιδρύθηκε και για πολλά χρόνια ασυντήρητο.

«Θέλουμε η δημοτική τηλεόραση να γίνει πρότυπο και το δημοτικό ραδιόφωνο ξανά το πρώτο της πόλης. Η κατάσταση που παραλάβαμε είναι οριακή. Έχουμε μια εικόνα εγκατάλειψης. Αυτό θα αλλάξει σύντομα» κατέληξε ο κ. Ζέρβας.

Δείτε τη ροή ειδήσεων:

YouTube
YouTube