Η ημερίδα του Δήμου Ωρωπού εστιάζει στην ετοιμότητα των σχολείων για την αντιμετώπιση σεισμών και στην προετοιμασία εκπαιδευτικών. Διευθυντές και διευθύντριες από όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και από βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ωρωπού, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην ημερίδα που διοργάνωσε η Πολιτική Προστασία του Δήμου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.). Η Δρ. Ασημίνα Κούρου, Αν. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας του Ο.Α.Σ.Π., ανέπτυξε θέματα σχετικά με τις στρατηγικές εκκένωσης και τη σημασία της εκπαίδευσης για την ασφάλεια των μαθητών.
Η Δρ. Κούρου αναφέρθηκε σε πρόσφατους σεισμούς που επηρέασαν την ελληνική επικράτεια, όπως στη Σάμο και τη Λευκάδα, και επεσήμανε την ανάγκη διεξαγωγής τακτικών ασκήσεων ετοιμότητας από τους εκπαιδευτικούς. Αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα ασφαλούς διάταξης βιβλιοθηκών και άλλων επίπλων εντός των σχολικών αιθουσών, προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι τραυματισμού των μαθητών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ωρωπού, έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των σχολικών και δημοτικών κτιρίων μέσω της ειδικής πλατφόρμας του Ο.Α.Σ.Π., η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες για κτίρια που φιλοξενούν υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και υπουργείων Παιδείας, Υγείας και Πολιτικής Προστασίας. Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας επιτρέπει την πραγματοποίηση προσεισμικού ελέγχου, διασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών.
Πηγή περιεχομένου: in.gr