Εξερευνήστε την Έκθεση Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας στον Πειραιά. Τα εγκαίνια της έκθεσης Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν στο Πασαλιμάνι, με την παρουσία του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, του διοργανωτή Νεκτάριου Σερμάκη και του Προέδρου της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά Η Ομόνοια, Θεόδωρου Τσόντου. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και θα διαρκέσει έως τις 13 Απριλίου, με ελεύθερη είσοδο στο κοινό.
Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, δεκάδες παραγωγοί, οικογενειακές επιχειρήσεις και μικρές ελληνικές μάρκες από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα θα προσφέρουν αυθεντικά προϊόντα της ελληνικής γης. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν 92 μουσικοχορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα από όλη τη χώρα, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει χορούς, ζωντανή μουσική και γαστρονομικές παρουσιάσεις.
Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, επισήμανε τη σημασία της έκθεσης για την προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων και τη σύνδεση του Πειραιά με την Κρήτη, υπογραμμίζοντας ότι η έκθεση προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες που έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κρητική παράδοση και κουλτούρα. Σημαντική αναφορά έγινε και από τον Νεκτάριο Σερμάκη, ο οποίος ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την υποστήριξή του στην υλοποίηση της έκθεσης.
Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά, Θεόδωρος Τσόντος, τόνισε ότι η έκθεση αυτή συνιστά ένα πολιτιστικό γεγονός με συμμετοχή από 90 Συλλόγους, που αγκαλιάζουν την κρητική παράδοση και τη γαστρονομία. Παρευρέθηκαν επίσης σημαντικά στελέχη της Δημοτικής Αρχής, όπως η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Πηγή περιεχομένου: in.gr