Τσιτουρίδης:«Σκοπός μας η εφαρμογή των αξιών και των αρχών της ΕΕ»

Για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα που αναμένεται να λάβει μέρος στις επερχόμενες ευρωεκλογές μίλησε στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Ριζοσπαστών Σάββας Τσιτουρίδης.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα ο οποίος αναμένεται να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές, ο Σ. Τσιτουρίδης απάντησε: «για να υπηρετήσω τις αξίες και τις αρχές μου τις οποίες διαχρονικώς κράτησα στην πολιτική μου πορεία».

«Πριν από όλα, αυτό το οποίο θα ήθελα να καταθέσουμε σαφές ως Έλληνες Ριζοσπάστες στους δύο μήνες που έχουμε έως τις ευρωεκλογές είναι ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να κατανοήσουν οι Έλληνες ότι στις 26 Μαΐου, ψηφίζουμε για 21 ανθρώπους, για 21 Έλληνες ευρωβουλευτές οι οποίοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την προσεχή πενταετία θα κληθούν να κάνουν δύο πολύ σημαντικά πράγματα. Πρώτον να ψηφίζουν για πολιτικές τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει άμεση ή έμμεση συντρέχουσα αρμοδιότητα και δεύτερον να κάνουν πολιτική κριτική ή πολιτική στήριξη σε κυβερνήσεις, στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, να ασκούν πολιτικό έλεγχο στα όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Υπό αυτήν την έννοια είναι πάρα πολύ σημαντικό το τι ψηφίζουμε, το ποιους ψηφίζουμε, τι προτάσεις, τι πρόσωπα κλπ», τόνισε από την πλευρά του ο Σ. Τσιτουρίδης.

Παράλληλα πρόσθεσε πως «το δεύτερο που ήθελα να πω είναι ότι με αυτή τη σημαντικότητα των ευρωεκλογών κρίνουμε πολιτικά στρεβλή την άποψη και αντιευρωπαϊκή, το να λέμε ότι οι ευρωπαϊκές εκλογές είναι απλώς ένα πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές».

Όπως ξεκαθάρισε, σκοπός του Δικτύου Ελλήνων Ριζοσπαστών είναι «η παρουσία μας στις ευρωεκλογές. Θέλουμε να ακουστεί η άποψή μας για 15 σημαντικά ζητήματα στο μέλλον. Δεν είμαστε από αυτούς που λένε, ξέροντας και τον συσχετισμό δυνάμεων, ότι επειδή εμείς θέλουμε να είμαστε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή σε άλλα όργανα των ευρωπαϊκών θεσμών ότι πάμε να αλλάξουμε κάτι. Λέμε ότι θέλουμε να εφαρμόζονται οι αξίες και οι αρχές και οι κανόνες, επί των οποίων ιδρύσαμε την κοινή πορεία κάποιων ευρωπαϊκών κρατών. Διότι αν αφήνουμε την ανεξέλεγκτη δύναμη κάποιων στην Ευρώπη να δημιουργεί προβλήματα στους υπόλοιπους, τότε η Ευρώπη αυτή δεν μπορεί να προχωρήσει».

Τέλος, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τα μνημονιακά χρόνια, ο Σ. Τσιτουρίδης τόνισε πως «η Ελλάδα του σήμερα είναι μια Ελλάδα που έχει κλείσει μια δεκαετία βαθιάς κρίσης και με δεκαετία λαθεμένων συνταγών, οι οποίες επιβλήθηκαν απ’ έξω λόγω της αδυναμίας του πολιτικού δυναμικού και του πολιτικού μας συστήματος. Θα έπρεπε να είναι άλλες οι συνταγές τις οποίες ακολουθούσαμε και θα έπρεπε να ήταν ελληνικής προέλευσης οι συνταγές. Το πολιτικό μας σύστημα απέτυχε».

Loading