Ο Δήμος Πειραιά φιλοξενεί το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας, προβάλλοντας την γαστρονομική παράδοση της περιοχής. Ο Δήμος Πειραιά θα φιλοξενήσει την υψηλή ευρωπαϊκή γαστρονομία και οινολογία στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO (Conseil Européen des Confréries Enogastronomiques), το οποίο θα διεξαχθεί από αύριο, Παρασκευή 8 έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, με συμμετοχή συνέδρων από όλη την Ευρώπη.
Επιπλέον, 120 σύλλογοι από διάφορες χώρες της Ευρώπης θα παρουσιάσουν την κουζίνα και οινολογική τους παράδοση στο συνέδριο. Το συνέδριο θα ξεκινήσει με το προσυνέδριο σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Β.Ε.Π., με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 100 μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας. Το κύριο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο, όπου σύνεδροι και επαγγελματίες θα ανταλλάξουν απόψεις και θα εξετάσουν τις μελλοντικές τάσεις του κλάδου.
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε ότι η φιλοξενία του συνεδρίου αποτελεί τιμή για την πόλη, υπογραμμίζοντας τη σημασία της γαστρονομίας στην πολιτιστική ταυτότητα του Πειραιά. Αναγνώρισε ότι Στην πόλη μας, η γαστρονομία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς και πως το συνέδριο θα επιφέρει πλεονεκτήματα για τον τουρισμό και την εξωστρέφεια της περιοχής.
Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη επεσήμανε ότι ο Πειραιάς κατέχει σημαίνουσα θέση στην ευρωπαϊκή γαστρονομία και οινολογία, τονίζοντας τις ευκαιρίες που προσφέρει η συμμετοχή στην εκδήλωση για την προώθηση της πειραιώτικης κουζίνας και του γαστρονομικού τουρισμού.
Οι διοργανωτές περιλαμβάνουν σημαντικούς φορείς όπως ο Δήμος Πειραιά και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις και η CEUCO. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα υπουργείων και φορέων που προάγουν τον τουρισμό και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.