Η Χαλκιδική στην πρώτη θέση απορρόφησης έργων – Απολογισμός των δράσεων ΕΣΠΑ και προοπτικές (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερίδα με θέμα «Το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/1) στον Πολύγυρο, στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Ρεπορτάζ: Κερασία Κοφινά – Χρίστος Φιλιππούδης

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος και η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής κα Αγγελική Ωραιοπούλου.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι έγινε μια τεράστια υπερπροσπάθεια στους δύσκολους καιρούς που διανύσαμε ενώ έθεσε τους πέντε βασικούς άξονες για το νέο ΕΣΠΑ που είναι ο μετασχηματισμός της οικονομίας, η πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, η χωρική ανάπτυξη, η διασύνδεση της Κεντρικής Μακεδονίας και η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε πως στη νέα προγραμματική περίοδο θα γίνουν ακόμα περισσότερα έργα ενώ έθεσε ως στόχο για τα επόμενα χρόνια ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο για τη Σιθωνία.

Δείτε βίντεο από την ημερίδα:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος τόνισε ότι: “Τα προηγούμενα χρόνια λόγω των χρημάτων της ΕΕ άλλαξε η οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου” ενώ είπε πως την δύσκολη διετία του κορονοϊού “αν δεν ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και το πρόγραμμα που κατέθεσε και αξιοποιήσαμε στο έπακρο οι Χαλκιδικιώτες τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για τον επιχειρηματικό κόσμο”.

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής κα Αγγελική Ωραιοπούλου παρουσίασε μερικές από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις στην ΠΕ Χαλκιδικής ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν θεματικά βίντεο από την βελτίωση του υδρευτικού δικτύου Νικήτης, Αγίου Νικολάου και Νέου Μαρμαρά καθώς και η κατασκευή του οδικού τμήματος Ποτίδαια – Κασσανδρεία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησε και ιδιοκτήτρια ξενοδοχειακής μονάδας στην Καλλιθέα κα Φαίη Ψυχοπούλου για την εμπειρία της λέγοντας ότι: “Η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν είναι αρκετή” και τόνισε ότι “πρέπει να έχουμε αρωγό την τοπική αυτοδιοίκηση” ενώ όσον αφορά έργα που θα έκαναν την διαφορά στη Χαλκιδική για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών ανέφερε το αποχετευτικό δίκτυο καθώς και τη σιδηροδρομική και ακτοπλοϊκή σύνδεση της Χαλκιδικής.


Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ενημέρωση για τα έως τώρα επιτεύγματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και για τα αποτελέσματα και τα οφέλη από τις δράσεις και τα έργα που ολοκληρώνονται. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο του Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Σημειώνεται ότι το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν και οι πέντε δήμαρχοι της Χαλκιδικής, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Γιάννης Κουφίδης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος καθώς και τοπικοί παράγοντες.

Δείτε επίσης: Χαλκιδική: Το 5ο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών εγκαινίασε ο Α. Τζιτζικώστας