Καλαμαριά: Εκδήλωση μνήμης με μαθητικές συναυλίες για τον ένα χρόνο από το δυστύχημα στα Τέμπη

Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά.

Την ίδια ημέρα η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της πόλης διοργανώνει εκδήλωση μνήμης στην Καλαμαριά, στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, από τις 5 το απόγευμα.

propoli

Η ανακοίνωση

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή!

Ένα χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεση μας πράξη:

Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί! Στο δρόμο του αγώνα κερδίζει η ζωή.

Την Κυριακή 25 Φλεβάρη διοργανώνουμε ως Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Καλαμαριάς ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ με σκοπό να:


✓ Προετοιμάσουμε τη μαζική συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη

✓ Να δώσουμε, στον απόηχο της περσινής μας μεγάλης εκδήλωσης, βήμα σε μαθητές και μαθήτριες να εκφραστούν με καλλιτεχνικό τρόπο

✓ Να ενώσουμε σε μία κοινή συνεργασία μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και φορείς της πόλης

✓ Να πιέσουμε και με αυτόν τον τρόπο να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται, χωρίς καμία συγκάλυψη.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει συναυλίες από μαθητικά μουσικά σχήματα σχολείων της Καλαμαριάς και δημιουργία εικαστικού, λογοτεχνικού και φωτογραφικού υλικού από μαθητές όλων των βαθμίδων και έκθεσή του στον χώρο των συναυλιών.

ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ συλλόγους γονέων, γονείς και κηδεμόνες, μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και φορείς της πόλης να συμμετάσχουν στην εκδήλωσή μας είτε παίρνοντας ενεργά μέρος στο υπαίθριο εργαστήριο που θα στηθεί στην πλατεία είτε στέλνοντας ζωγραφιές, φωτογραφίες και άλλα καλλιτεχνικά έργα για να αξιοποιηθούν στην εκδήλωση.

Όποιος επιθυμεί, μπορεί να στείλει πρόταση συμμετοχής 
για να μπει στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, διαβάζοντας κάποιο λογοτεχνικό κείμενο ή ποίημα, παρουσιάζοντας κάποιο δικό του κείμενο ή μουσικό κομμάτι ή ό,τι άλλο επιθυμεί που σχετίζεται με το θέμα της εκδήλωσης «Όχι άλλα Τέμπη» και όπως το ερμηνεύει ο καθένας και η καθεμία.

Για εμάς, «Όχι άλλα Τέμπη» σημαίνει πρωτίστως ότι δεν θα επιτρέψουμε οι ζωές των παιδιών μας δεν μετριούνται σαν κόστος. Και θα προτάξουμε τα δικαιώματα όλων των παιδιών, χωρίς αποκλεισμούς, στην ποιοτική και πολύπλευρη μόρφωση, τον ποιοτικό ελεύθερο χρόνο, στα σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, στην διαβίωση σε έναν κόσμο ειρηνικό και δίκαιο.

Σας καλούμε όλους να παραστείτε και να συμβάλλετε στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

e-mail: [email protected]
facebook: https://www.facebook.com/En.Gon.Kalamarias
τηλ επικοινωνίας: 6936296728 (Μαυροπούλου Ελένη – Πρόεδρος), 6972469013 (Μπόλματη Κατερίνα – Αντιπρόεδρος).

Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς

Δείτε επίσης: Αισχροκέρδεια: Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές στα ράφια – Έως και 43% ακριβότερα τα προϊόντα που δέχτηκαν πρόστιμα

Loading