Κιλκίς: Καθαρισμός ρευμάτων η συνταγή για προστασία από πλημμύρες

Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού έχουν ξεκινήσει σε όλη την Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

Ιδιαίτερα ενεργή φαίνεται να είναι η Περιφερειακή Ενότητα του Κιλκίς όσον αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, καθώς έχει ξεκινήσει εκτεταμένες επιχειρήσεις καθαρισμού στα κατά τόπους ρεύματα που υπάγονται στην αρμοδιότητα της. Το πλαίσιο υλοποίησης του έργου έχει ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2020 και θα έχει διάρκεια ως 18 μήνες, ενώ μέχρι τώρα έχουν καθαριστεί ρέματα συνολικού μήκους περίπου είκοσι χιλιομέτρων σε διάφορους οικισμούς, όπως αναφέρει και η ίδια η Ενότητα.

Μιλάμε« για παρεμβάσεις οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση της λειτουργικότητας των ρεμάτων, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Π.Ε. Κιλκίς» όπως τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης .

«Δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για ανθρώπους, περιουσίες, αγαθά και δημόσιες υποδομές, προστατεύουμε το περιβάλλον», συμπληρώνει ο Αντιπεριφερειάρχης, διευκρινίζοντας  πως στο πλαίσιο του έργου «Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων των οποίων η αρμοδιότητα περιήλθε στην Υποδ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κιλκίς με τον Ν.4555/18 (Μίσθωση μηχανημάτων)»ήδη, έχει γίνει καθαρισμός ρεμάτων συνολικού μήκους περίπου είκοσι χιλιομέτρων σε διάφορους οικισμούς της Π.Ε. Κιλκίς.

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Π. Ε. Κιλκίς.

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ