Μαρία Μανούκα: «Στις 9 Οκτωβρίου τα αλλάζουμε όλα στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου»

Με τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού της στο Ελευθέριο Κορδελιό, η υποψήφια δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου, Μαρία Μανούκα, μπήκε στην τελική ευθεία των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου» ευχαρίστησε από καρδιάς τους εκατοντάδες πολίτες που γέμισαν τον χώρο μπροστά από το εκλογικό κέντρο, στέλνοντας το μήνυμα ότι την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών, ως νέα δημοτική αρχή, θα εργαστεί για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των γειτονιών, προκειμένου να καταστήσει τον δήμο σημείο αναφοράς όχι μόνο στη δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά σε όλη την επικράτεια.

propoli

Κάνοντας έναν απολογισμό των περίπου 12 μηνών που ξεκίνησε ο αγώνας για την επαναφορά του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου στο δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και της δημιουργικότητας, η κυρία Μανούκα ανέφερε ότι σε αυτό το διάστημα περπάτησε στις γειτονιές του δήμου, συζήτησε με τους πολίτες, έκανε δραστικές παρεμβάσεις, διεκδίκησε λύσεις για όλα τα μικρά και μεγάλα θέματα που αφορούν τους συνδημότες της και έγινε η φωνή των κατοίκων του Ελευθερίου Κορδελιού και του Ευόσμου, φιλοδοξώντας την επομένη των εκλογών να βάλει τέλος στην περίοδο της αδράνειας και της μιζέριας που ταλανίζει τον τόπο της.

Ακόμη υπενθύμισε μερικές μόνο από τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε σε ζητήματα αιχμής, όπως είναι για παράδειγμα η διεκδίκηση για άμεση στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού-Ευόσμου, για τη λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου εντός των ορίων του δήμου, για τις λεωφορειακές γραμμές που θα συνδέουν τον δήμο με το ΑΠΘ, το ΠΑΜΑΚ και το Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Σίνδο, αλλά και για τον αγώνα που ξεκίνησε για την απελευθέρωση των πεζοδρομίων και των ραμπών για τα ΑμεΑ από τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Όπως σημείωσε σχετικά: «Στις 9 Οκτωβρίου τα αλλάζουμε όλα! Με έμπνευση, με σχέδιο και πάνω από όλα με πίστη στις ικανότητες, τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας. Πάμε να κάνουμε τον δήμο μας πρωτοπόρο». Και συνέχισε: «Πάμε να δώσουμε λόγο και χώρο στους νέους ανθρώπους να εκφραστούν και να συμμετέχουν. Πάμε να εργαστούμε σκληρά για έναν δήμο φιλικό, πράσινο, βιώσιμο, λειτουργικό και παραγωγικό. Πάμε να αποκτήσουμε υποδομές που τόσο μας έλειψαν τις τελευταίες δεκαετίες. Πάμε να προστατεύσουμε τις τοπικές κοινωνίες, απλώνοντας δίχτυ ανθρωπιάς σε όσες και όσους το έχουν ανάγκη. Κανένας πολίτης μόνος είναι η προτεραιότητά μας. Πάμε να πετύχουμε την ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη για τις δυο δημοτικές κοινότητες του δήμου μας. Πάμε να δείξουμε σε εκείνους που πιστεύουν ότι ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη αρκεί για να πάρουν την ψήφο των πολιτών, ότι οι συνδημότες μας γνωρίζουν ποιοί ευθύνονται για τη σημερινή εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης. Πάμε να ανοίξουμε ένα νέο ιστορικό κύκλο με μια πρόταση διοίκησης του δήμου που βασίζεται στη γλώσσα της αλήθειας και της εμπιστοσύνης».

Αμέσως μετά η κυρία Μανούκα απηύθυνε κάλεσμα στους κατοίκους του Κορδελιού να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις δικές της και να πορευτούν μαζί τα επόμενα πέντε χρόνια. «Γιατί εμείς έχουμε και σχέδιο και όραμα. Γιατί εμείς και θέλουμε και μπορούμε. Γιατί εμείς είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Όταν άλλοι αναζητούν διεξόδους διαφυγής και προχωρούν σε συμπράξεις συναλλαγής, εμείς κάνουμε την περήφανη επιλογή να επιμείνουμε σθεναρά στο δρόμο της ευθύτητας, της συνέπειας και της ευθύνης. Των πεποιθήσεων που δεν αλλάζουν από τη μια ημέρα στην άλλη. Αυτό επιτάσσει ο προσωπικός μας κώδικας αξιών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, έστειλε σύνθημα νίκης: «Τέρμα τα λόγια! Από εδώ και πέρα μόνο δουλειά. Σκληρή δουλειά!»

Δείτε πίσης: Η Θεσσαλονίκη ανακηρύχθηκε από την ACES ως «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2024»

Loading