Οι εργαζόμενοι του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου καταδικάζουν τα περιστατικά βίας σε βάρος συναδέλφων

Λόγο για αδιαφορία της Διοίκησης ως προς την λήψη ουσιαστικών μέτρων αντιμετώπισης δεκάδων περιστατικών βίας, σε βάρος ανηλίκων, και ενηλίκων που εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου κάνουν οι εργαζόμενοι του δήμου, μέσω ανακοίνωσής τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

τα περιστατικά βίας, το τελευταίο διάστημα στο Δήμο, έχουν πάρει μεγάλη έκταση.

Θύματα επιθέσεων βίας έχουν γίνει και εργαζόμενοι του Δήμου και μάλιστα εν ώρα εργασίας, όταν δηλαδή εκτελούσαν τα εργασιακά τους καθήκοντα.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00 το πρωί, δύο εργαζόμενοι από το τμήμα, Κτηριακών Έργων και Υπαίθριων Χώρων, τους ανατέθηκε να καθαρίσουν και να σβήσουν συνθήματα από το θεατράκι του πάρκου της οδού Περικλέους. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, δέχθηκαν επίθεση στην αρχή από δύο τραμπούκους που τους προπηλάκισαν, τους εξύβρισαν χυδαία και στην προσπάθεια τους να ενημερώσουν την υπηρεσία, χειροδίκησαν πετώντας το τηλέφωνο από τα χέρια τους. Απαιτούσαν να φύγουν από το χώρο και τους απείλησαν ότι αν ξαναπάνε θα τους «γα….σουν» και ότι ξέρουν που βρίσκονται. Φεύγοντας, επιτέθηκαν σε άλλους δυο συναδέλφους, οι οποίοι περνούσαν τυχαία, χτυπώντας με κλωτσιές το όχημα του Δήμου, βρίζοντας και απειλώντας τους. Στη συνέχεια έφτασε και δεύτερο αυτοκίνητο με άλλους δυο τραμπούκους, που συνέχισαν τις απειλές και τις βρισιές.

Οι εργαζόμενοι για όλα αυτά ενημέρωσαν την υπηρεσία τους.

Το περιστατικό, έρχεται να προστεθεί στον ξυλοδαρμό που δέχθηκε εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας, από τραμπούκο δημότη, την ώρα της αποκομιδής των απορριμμάτων από τη γειτονιά του, για το οποίο η διοίκηση του Δήμου, επί της ουσίας δεν έκανε καμία ενέργεια.

Η αδιαφορία της Διοίκησης για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων αντιμετώπισης δεκάδων περιστατικών βίας, σε βάρος ανηλίκων, πολιτών κτλ., επιτρέπει την όξυνση του προβλήματος στο Δήμο.

Δεν μπορεί, εν έτει 2022, οι εργαζόμενοι του Δήμου να ξεκινάνε το πρωί από το σπίτι τους για δουλειά και να μην γνωρίζουν αν θα κινδυνεύσει η ζωή τους, η σωματική τους ακεραιότητα, η υγεία και η ασφάλειά τους και αν θα επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου

•             Να καταδικάσει το γεγονός

•             Να κάνει κάθε ενέργεια για τη δίωξη και τιμωρία των νταήδων

•             Να λάβει κάθε μέτρο, για την ασφάλεια, την υγεία και την προστασία της ακεραιότητας των εργαζομένων του Δήμου

Δείτε επίσης: Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Μπιτς Βόλεϋ – «Γιορτή Αθλητισμού στην περιοχή» (pics&vid)