Ρέθυμνο: Μεγάλη πυρκαγιά στον Άγιο Βασίλειο

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε ημιορεινή περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου και συγκεκριμένα μεταξύ των χωριών Ορνέ και Κρύας Βρύσης.

Σημαντικός αριθμός πυροσβεστικών δυνάμεων όλου του νησιού μάχεται τις φλόγες, και αυτή την ώρα δεν υπάρχει αυτή κίνδυνος και για τα δύο χωριά. Προηγουμένως είχε γίνει προληπτική απομάκρυνση κατοίκων από την Ορνέ με εντολή του δημάρχου Γιάννη Ταταράκη καθώς οι φλόγες είχαν φτάσει στα ογδόντα μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης, οι δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται. Αυτή την ώρα 17 οχήματα βρίσκονται στο σημείο της φωτιάς με τη συνδρομή πεζοπόρων τμημάτων και δεκάδων πυροσβεστών.

Η φλόγες οι οποίες τροφοδοτούνται από τον ισχυρό άνεμο που πνέει στην περιοχή, κατακαίουν γεωργική αγροτική έκταση και μέρος χορτολιβαδικής και όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης, «τα χωριά δεν κινδυνεύουν πλέον, η πυρκαγιά έχει πορεία προς τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το Ρέθυμνο στην Αγία Γαλήνη και πιστεύω ότι οι πυροσβέστες θα καταφέρουν να την τιθασεύσουν».

Από πλευράς του Δήμου 20 υδροφόρες συμμετέχουν στην κατάσβεση ενώ στις προσπάθειες τις επίγειες βοηθούν από αέρος δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ