Ο Δήμος Πειραιά προάγει τη γαστρονομία μέσω διεθνούς συνεδρίου, υπογραμμίζοντας τη σύνδεση του πολιτισμού και του τουρισμού. Ο Δήμος Πειραιά εδραιώνει ακόμη περισσότερο τη θέση του στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας, μετά την ολοκλήρωση του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, που διεξήχθη το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η διοργάνωση αυτή έλαβε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους διοργανωτές, τόσο για την οργάνωση όσο και για τη φιλοξενία στους 210 συνέδρους από όλη την Ευρώπη. Οι εργασίες ξεκίνησαν με το προσυνέδριο την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου.
Στο συνέδριο παρευρέθηκαν η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μεταξύ άλλων. Στον χαιρετισμό της, η Υφυπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει την προσπάθεια καταξίωσης του Πειραιά ως διεθνούς γαστρονομικού προορισμού.
Ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε ότι η γαστρονομία αποτελεί σημαντική πτυχή της πολιτιστικής ταυτότητας του Πειραιά, που συνδυάζει τη μοναδικότητα του τοπίου, την ιστορία και την αυθεντικότητα των κατοίκων. Επιπλέον, αναγνώρισε την ανάγκη για περαιτέρω ανάδειξη της πόλης στον τομέα του τουρισμού.
Η εκδήλωση περιλάμβανε και βραβεύσεις, όπου ο Δήμαρχος τιμήθηκε για το έργο του στην πόλη, ενώ υπήρξε επίσης έκθεση γευσιγνωσίας με συμμετοχή 40 συλλόγων από διάφορες χώρες, οι οποίοι παρουσίασαν προϊόντα και οινολογικές παραδόσεις.