Τελετή ανακήρυξης της Δρ. Έφης Σαπουνά – Σακελλαράκη σε επίτιμη δημότη του Δήμου Κύμης Αλιβερίου

Τελετή ανακήρυξης της Δρ. Έφης Σαπουνά – Σακελλαράκη σε επίτιμη δημότη του Δήμου Κύμης Αλιβερίου

Τελετή τιμής της Δρ. Έφης Σαπουνά – Σακελλαράκη, αρχαιολόγου με σπουδαία συμβολή στην ανασκαφή της Κύμης. Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου ετοιμάζει μια επίσημη τελετή ανακήρυξης της διακεκριμένης αρχαιολόγου, Δρ. Έφης Σαπουνά – Σακελλαράκη, ως Επίτιμη Δημότη του Δήμου, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή της στην ανασκαφή του λόφου Βιγλατουρίου Οξυλίθου. Η τελετή θα λάβει χώρα την Κυριακή 16 Μαρτίου 2025 και ώρα 11:30.

Η ανακήρυξή της, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου (απόφαση υπ. αριθ. 178/2024), προήλθε μετά από πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας Οξυλίθου. Η Δρ. Σαπουνά – Σακελλαράκη έχει συνεισφέρει ουσιαστικά στην ανασκαφή της Πόλης στον λόφο Βιγλατουρίου, η οποία ξεκίνησε το 1994 και συνεχίστηκε για δέκα χρόνια.

Αυτή η ανασκαφή θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες στην περιοχή και έχει αποκαλύψει πτυχές του αρχαίου πολιτισμού μας. Η Δρ. Σαπουνά – Σακελλαράκη και ο σύζυγός της, Γιάννης Σακελλαράκης, έχουν φέρει στο φως σημαντικά στοιχεία που σχετίζονται με την Κύμη των γεωμετρικών χρόνων, την πόλη που συνεργάστηκε με τη Χαλκίδα για τον αποικισμό της Δύσης, προσφέροντας μεταξύ άλλων και τη σημαντική ανακάλυψη του αλφαβήτου.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play