Τρίκαλα: Συμβολικός αποκλεισμός στον κόμβο Μεγαλοχωρίου από αγρότες που διαμαρτύρονται

Τρίκαλα: Συμβολικός αποκλεισμός στον κόμβο Μεγαλοχωρίου από αγρότες που διαμαρτύρονται

Αγρότες στα Τρίκαλα προχωρούν σε κινητοποιήσεις ζητώντας λύσεις για το υψηλό κόστος παραγωγής. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, διεκδικώντας αιτήματα επιβίωσης και ζητώντας ουσιαστικές λύσεις εν αναμονή της σημερινής συνάντησης με το κυβερνητικό κλιμάκιο. Οι αγρότες στα Τρίκαλα επισημαίνουν την αναγκαιότητα επίλυσης του προβλήματος του υψηλού κόστους παραγωγής. Σήμερα το μεσημέρι, αγρότες του μπλόκου Μεγαλοχωρίου προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του ομώνυμου κόμβου. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι συγκεντρωμένοι έκαψαν μπάλες από άχυρα και έριξαν γάλα στον δρόμο. Οι αγρότες ανέφεραν ότι η επιβίωση του κλάδου τους εξαρτάται άμεσα από την επίλυση του κόστους παραγωγής.

Οι κινητοποιήσεις τους συνεχίζονται για τρεις εβδομάδες στην Κεντρική Μακεδονία, με δεκάδες τρακτέρ έτοιμα να φτάσουν στην πρωτεύουσα αν χρειαστεί. Στο αγροτικό μπλόκο της Γυρτώνης στη Λάρισα, παρατηρεί κανείς την παρουσία όχι μόνο μεγαλύτερων σε ηλικία αγροτών αλλά και νεότερων, οι οποίοι δηλώνουν τη στήριξή τους στο αγροτικό κίνημα. Οι Παντελής και Νίκος, νέοι αγρότες, μοιράζονται την επιθυμία τους να παραμείνουν στο επάγγελμα και να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους, εξηγώντας πως η επιλογή τους να γίνουν αγρότες ήταν συνειδητή και προσωπική.

Αναφορικά με τις διεκδικήσεις τους, υποστηρίζουν ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν βιώσει σημαντικές δυσκολίες, με την κυβέρνηση να μην έχει πραγματοποιήσει υποσχέσεις που είχαν δοθεί. Τα ζητήματα του κόστους παραγωγής και της τιμής του πετρελαίου παραμένουν κεντρικά στις αιτήσεις τους. Αν και ελπίζουν για επιδότηση στο πετρέλαιο, η επιθυμία τους είναι να αποκτούν αγροτικό πετρέλαιο όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, οι νεαροί αγρότες υπογραμμίζουν ότι θα παραμείνουν στο μπλόκο για όσο χρειαστεί, δείχνοντας τη σταθερή τους αποφασιστικότητα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play