Βρυξέλλες: Δυναμικό παρών της Α. Σεμερτζίδου στο Young European Leaders

Με τη συμμετοχή νέων σε ηλικία αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την ΕΕ πραγματοποιήθηκε το συνέδριο «Young Leaders of Europe Conference» – Από τη Θεσσαλονίκη παραβρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης κα Αγγελική Σεμερτζίδου

Το Συνέδριο «Young European Leaders» διοργανώθηκε από τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο στις Βρυξέλλες και συμμετείχαν νέοι σε ηλικία αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την ΕΕ. Παρούσα στο συνέδριο ήταν μεταξύ άλλων και η κα. Αγγελική Σεμερτζίδου ως νέα αυτοδιοικητικός, η οποία πραγματοποίησε σειρά επαφών στην πρωτεύουσα του Βελγίου.

Κατά την παρουσία της εκεί συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά με τον οποίο συζήτησαν για το μέλλον της Ευρώπης, της εκπροσώπησης των νέων στα ευρωπαϊκά όργανα καθώς και στα κονδύλια που θα δοθούν στην Ελλάδα. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό από τις επαφές της κα Σεμερτζίδου με τον κ. Μ. Σχοινά το αξιοσημείωτο είναι πως η χώρα μας θα είναι η πρώτη που θα λάβει τόσα πολλά χρήματα για προγράμματα νέων.

Παράλληλα η Αντιδήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης συναντήθηκε στην Ευρωβουλή, σε πολύ φιλικό κλίμα, με τον κ. Κυμπουρόπουλο με τον οποίο συζήτησαν για θέματα που απασχολούν την Ευρωβουλή καθώς και για ζητήματα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Μάλιστα η κα Σεμερτζίδου δήλωσε εντυπωσιασμένη από την εξαιρετική φιλοξενία του κ. Κυμπουρόπουλου.

Οι επαφές της κ. Σεμερτζίδου ολοκληρώθηκαν με την συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστα ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Η συνομιλία περιστρέφονταν γύρω από την ενεργειακή κρίση που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες, καθώς και για τα προβλήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον. Παράληλλα είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και για ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και οι δύο προέρχονται από τον ίδιο χώρο. Η κα Σεμερτζίδου ζήτησε οι αυτοδιοικητικοί από εδώ και πέρα να έχουν πιο ενεργό ρόλο στα όργανα της ΕΕ.

Το συνέδριο «Young Leaders of Europe Conference» με τη συμμετοχή νέων σε ηλικία αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την ΕΕ, διοργάνωσε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, σε συνεργασία με το EU40 Network, τους Ευρωβουλευτές Kira Marie Peter-Hansen (Greens/EFA), Marie-Pierre Vedrenne (Renew Europe) και Alessandra Moretti (S&D ) με την υποστήριξη του ELL Group και του Δικτύου Young Elected Politicians της Επιτροπής Περιφερειών. Ενώ, δυναμικό παρόν στο Συνέδριο έδωσαν οι νέοι Έλληνες αυτοδιοικητικοί.

Δείτε επίσης: Πιθανή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ τον Ιούλιο σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο