Συνεργασία της Λαϊκής Ενότητας με το Κόμμα Πειρατών Ελλάδος εν όψει ευρωεκλογών
INTIME

Συνεργασία της Λαϊκής Ενότητας με το Κόμμα Πειρατών Ελλάδος εν όψει ευρωεκλογών

Τη συνεργασία τους εν όψει ευρωεκλογών ανακοίνωσαν χθες η ΛΑΕ και το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας. 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τυπου, παρουσιάστηκαν οι δύο εκπρόσωποι του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας που θα μετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής», η Πηνελόπη Πετροπούλου (οδοντίατρος) και ο Βασίλης Περαντζάκης (προγραμματιστής – αναλυτής).

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω, μαζί με τον Θανάση Γούναρη, μία συνεργασία η οποία νομίζουμε ότι θα παίξει έναν ιδιαίτερο ρόλο και θα έλεγα ποιοτικό ρόλο στη μάχη για τις Ευρωεκλογές αλλά και μετέπειτα στη μάχη των Εθνικών Εκλογών. Είναι συνεργασία ανάμεσα στη Λαϊκή Ενότητα και το Κόμμα των Πειρατών.

Και οι δύο αυτές οι δυνάμεις, έχουμε τη δική μας ιστορία θα έλεγα ο καθένας και έχουμε διαδραματίσει έναν ρόλο, ο οποίος είναι γνωστός θα έλεγα στον ελληνικό λαό, όχι, όμως, όσο θα έπρεπε γιατί δεν έχουν βοηθήσει τα ΜΜΕ. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, ο κόσμος ο οποίος είναι ευαισθητοποιημένος, οι πολίτες οι οποίοι είναι ενεργοί, γνωρίζουν ποιοι είναι η Λαϊκή Ενότητα και ποιο το Κόμμα των Πειρατών» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην τοποθέτηση του.

«Σε αυτήν την πολιτική μας συμφωνία, ο πυρήνας της είναι ο αγώνας κατά των μνημονίων και για την ακύρωσή τους και ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία, εθνική κυριαρχία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα μας» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης και σημείωσε πως η χώρα μας βρίσκεται σήμερα σε μια ιδιόμορφη « κατοχή».

«Ο λαός ψηφίζει, οι πολίτες ψηφίζουν αλλά οι εταιρείες βγάζουν τα αποτελέσματα»

Ο κ. Λαφαζάνης κατά την τοποθέτηση του στάθηκε και στις εταιρείες που βγάζουν τα εκλογικά αποτελέσματα τονίζοντας «πρέπει να ξέρουμε ότι λαός ψηφίζει, οι πολίτες ψηφίζουν αλλά οι εταιρείες βγάζουν τα αποτελέσματα.

Έχουμε ζωηρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων για τη Λαϊκή Ενότητα στις προηγούμενες εκλογές, όπου για μερικές χιλιάδες ψήφους μείναμε εκτός Βουλής. Δεν έχουμε βεβαίως στοιχεία για να αποδείξουμε αλχημείες σε βάρος μας, γιατί δεν είχαμε δυνατότητα να κάνουμε τους απαραίτητους ελέγχους. Πάντως, αυτό που προτείνουμε και θα το διεκδικήσουμε, είναι θέμα αξιοπιστίας των επόμενων εκλογών, είναι να έχουν όλα τα κόμματα πρόσβαση στον έλεγχο των εταιρειών που καταμετρούν και στο λογισμικό τους και φυσικά στην τελική αποτύπωση των αποτελεσμάτων».

Τέλος ο κ. Λαφαζάνης είπε «έστω στο «και πέντε», εν όψει των Ευρωεκλογών, εμείς καλούμε όλες τις αριστερές, τις ριζοσπαστικές, τις προοδευτικές, πατριωτικές, δημοκρατικές, αντιμνημονιακές και αντισυστημικές δυνάμεις, έστω στο «και πέντε», σε μία πολιτική συνεργασία και εκλογική κάθοδο. Δυστυχώς, αυτή η συμπόρευση δεν γίνεται πραγματικότητα γιατί κάποιοι περιχαρακώνονται και υψώνουν τείχη, θεωρώντας πως αυτοί έχουν το αλάθητο και κάποιοι άλλοι θα μολύνουν την κοινή πορεία.

Σε πρόσφατη συνέντευξή μου και για να δώσω παραστατικά αυτό που εννοώ, είπα ότι προσωπικά βάζω την υπογραφή μου σε λευκό χαρτί και ας βάλουν όλες αυτές οι δυνάμεις στο πάνω μέρους του χαρτιού τους όρους της συνεργασίας. Τους υπογράφω εν λευκώ. Γιατί πιστεύω ότι έχουν κοινή λογική και το στοιχειώδες πνεύμα αυτοσυντήρησης για τους όρους που θα θέσουν.

Αυτό το λέω ως ένδειξη καλής θέλησης, για να μην υπάρχει άλλοθι και για να μην επικαλείται ο καθένας προσχήματα για να μην προχωράει στην κοινή πορεία και στη συμπόρευση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Γούναρης: «Πρέπει να παλέψεις και για τον άγνωστο, για τον ξένο, για τον διαφορετικό»

Στην παρέμβαση του ο Θανάσης Γούναρης, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών τόνισε «η πολιτική με ενδιέφερε από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Από τον καναπέ δεν χρειάστηκε να σηκωθώ ποτέ γιατί δεν έκατσα ποτέ! Πάντα, -από την αρχή, από πολύ νωρίς- πίστευα πως αν δεν διεκδικείς τα δικαιώματα σου κάποια στιγμή θα αναγκαστείς να τα δεις να καταπατώνται.

Αυτό όμως που διαπίστωσα στην πορεία είναι πως δεν αρκεί να φωνάζεις για τα δικαιώματα τα δικά σου και μόνο δεν αρκεί να παλεύεις για την πάρτη σου και γι’ αυτούς που αγαπάς. Δεν είναι αρκετό αυτό.

Πρέπει να παλέψεις και για τον άγνωστο, για τον ξένο, για τον διαφορετικό. Και αυτό όχι μόνο γιατί απλά είμαστε όλοι ίσοι αλλά γιατί αν θες πράγματι να μην καταπατηθούν τα δικαιώματα σου, τότε πρέπει να φροντίζεις να μην καταπατώνται και κανενός άλλου.

Πρέπει να σε νοιάζουν εξίσου και τα δικαιώματα του διπλανού. Λίγη Ιστορία να έχει διαβάσει κανείς και θα συμφωνήσει μαζί μου πως μόνος του δεν πέτυχε ποτέ, κανείς, τίποτα» υπογράμμισε.

«Η συμμαχία μας με την Λαϊκή Ενότητα δεν προέκυψε από το πουθενά»

Συνεχίζοντας ο κ. Γούναρης δήλωσε πως «η συμμαχία μας με την Λαϊκή Ενότητα δεν προέκυψε από το πουθενά. Καταρχήν, συναντηθήκαμε για πρώτη φορά στα πεζοδρόμια. Βρεθήκαμε μαζί στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι, κρατώντας πανό που πάνω κάτω τα ίδια έγραφαν.

Περίπου με την πρώτη ματιά διαπιστώσαμε πως κάποιες λέξεις όπως Ελευθερία – Δημοκρατία – Σεβασμός – Ισότητα – Ανθρώπινα Δικαιώματα ήταν κοινές στο λεξιλόγιο μας. Οι κοινοί αγώνες κατά των πλειστηριασμών, κατά της -κάθε είδους και μορφής- κρατικής αυθαιρεσίας, οι κοινές μας ανησυχίες για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας βοήθησαν να χτίσουμε μια σχέση αλληλοσεβασμού και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν ο πολιτικός διάλογος επιχειρημάτων και οι εξαντλητικές δημοκρατικές διαδικασίες. Αποτέλεσμα όλων αυτών των προσπαθειών είναι η σημερινή μας συνάντηση η σημερινή μας συμμαχία».

Τέλος ο κ. Γούναρης σημείωσε «κλείνω την τοποθέτηση μου με αυτό λοιπόν ακριβώς την προτροπή προς όλες και όλους που θέλουν να είναι ελεύθεροι άνθρωποι πως η Ελευθερία δεν χαρίζεται, πως η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη, πως η Ψήφος είναι ανώτερη της Υπογραφής, γιατί όταν ψηφίζεις κάποιον του δίνεις δυστυχώς εν λευκώ βάσει των νόμων που ισχύουν σήμερα να βάζει την Υπογραφή σου όπου θέλει, όποτε θέλει.

Προς απόδειξη των όσων ισχυρίζομαι, επικαλούμαι ως τρανταχτά παραδείγματα το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ μέσα σε μια νύχτα και το γεγονός πως ΔΕΝ ερωτήθηκε ΠΟΤΕ ο ελληνικός λαός για την συμφωνία των Πρεσπών. Μαθαίνουμε στα παιδιά μας να προσέχουν που βάζουν την Υπογραφή τους. Θα έπρεπε να τους μαθαίνουμε πως ακόμα περισσότερο θα πρέπει να προσέχουν το πού δίνουν την ψήφο τους».

Loading

Play