Άνοιξε τις πύλες του το Auto Festival με 120 μοντέλα αυτοκινήτων

Η γιορτή του αυτοκινήτου, το 3ο Auto Festival, ξεκίνησε χτες στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας πάνω από 120 μοντέλα αυτοκινήτων και τέσσερις πρεμιέρες νέων ΙΧ.

Το Auto Festival θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι αύριο Κυριακή, ενώ θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του για τους φίλους της αυτοκίνησης το επόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο, 23-25 Μαρτίου.

«Τα αυτοκίνητα ήταν πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της έκθεσης και με το Auto Festival αναβιώνουμε την προβολή ενός κλάδου, με τον οποίο η ΔΕΘ-Helexpo έχει ιστορική σχέση» επισήμανε χτες το βράδυ κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Auto Festival ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος εγκαινίασε το Auto Festival, τόνισε πως η έκθεση αυτή πραγματοποιείται σε μία κομβική στιγμή για την αγορά του αυτοκινήτου, η οποία παρουσίασε θετικά σημάδια ανάκαμψης τόσο το 2017 όσο και τους πρώτους μήνες του 2018.

Μάλιστα, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε πως η Περιφέρεια στηρίζει αυτές τις εκθεσιακές πρωτοβουλίες, ενώ επιδοκίμασε το έργο του εθνικού εκθεσιακού φορέα τόσο στο επίπεδο των κλαδικών διοργανώσεων όσο και στο επίπεδο της ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Αντώνης Στιβαχτάρης από την εταιρεία Promevent, η οποία συνδιοργανώνει μαζί με τη ΔΕΘ-Helexpo το Auto Festival, τόνισε πως η έκθεση παρουσιάζει ένα κομμάτι από το μέλλον της αυτοκίνησης με ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Ο ίδιος ανέδειξε και τη σημασία των πρώτων πανελλήνιων παρουσιάσεων νέων αυτοκινήτων, που φιλοξενεί το Auto Festival.

Ο κ. Δημήτριος Πάτσιος, γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση, ενώ δήλωσε ότι ο χώρος που πραγματοποιείται στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ προσομοιάζει με αντίστοιχα σαλόνια αυτοκινήτου σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στο 3ο Auto Festival συμμετέχουν 20 εταιρείες σε χώρο μεγαλύτερο των 5.500 τ.μ., ενώ οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα για test drive νέων μοντέλων.

Το Citroën C4 Cactus, το Volvo XC 40, που πρόσφατα ανακηρύχτηκε Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της χρονιάς, το Mitsubishi Eclipse Cross και το VW Up GTI αποτελούν τις πρώτες πανελλήνιες παρουσιάσεις του φετινού Auto Festival. Δε λείπουν και τα πολύ γρήγορα μοντέλα, όπως τα Honda Civic Type R, Ford Mustang, Ford Focus RS, BMW M2 και Mercedes AMG.

Στο πεδίο της τεχνολογικής εξέλιξης, η BMW παρουσιάζει όλη τη γκάμα της σειράς I των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων, με τέσσερα ολοκαίνουργια ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ και η Zhidou εκθέτει τη νέα της σειρά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων πόλης.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης σήμερα και αύριο είναι από τις 10:00 ως τις 21:00.