Έτοιμη η SEAT για την κυκλοφορία του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της

O Πρόεδρος της SEAT, Luca De Meo, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου στο ετήσιο εταιρικό συνέδριο ότι το 2020 καθώς είναι η χρονιά που θα «εξηλεκτριστεί» η μάρκα.

Μάλιστα, μετά την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου θα ακολουθήσει αυτή του plug-in hybrid Leon επόμενης γενιάς.

Ποια θα είναι η ονομασία του νέου αυτού μοντέλου

Η SEAT έχει καταθέσει ήδη ορισμένες ονομασίες για το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο, όπως SEAT Born, Born-E ή E-Born, τρία ονόματα που πηγάζουν από την ονομασία της «καλλιτεχνικής» γειτονιάς El Born στη Βαρκελώνη.

Προς το παρόν είναι άγνωστος ο τύπος αμαξώματος του ηλεκτρικού SEAT, αλλά σύμφωνα με αναφορές στον βρετανικό Τύπο θα είναι ένα 5θυρο hatchback με ελαφρώς ανυψωμένο πάτωμα και γραμμή οροφής για να μπορεί να φιλοξενήσει τα πακέτα μπαταριών.

Από πλευράς διαστάσεων, το μήκος του νέου μοντέλου θα είναι κοντά σε αυτό του Leon, αλλά οι χώροι που θα προσφέρει θα είναι πιο άνετοι και γενναιόδωροι χάρη στην πλατφόρμα MEB με το επίπεδο πάτωμα και το μεγάλο, για την κατηγορία, μεταξόνιο.

Τέλος, η καμπίνα του ηλεκτρικού SEAT θα διαθέτει προηγμένες δυνατότητες ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας, καθώς και συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.