Καλύτερα τριμηνιαία κέρδη των αναμενόμενων ανακοίνωσε η Harley Davidson

Τα κέρδη της Harley-Davidson ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street για έκτο συνεχές τρίμηνο, καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις των μοτοσικλετών στο εξωτερικό, αν και η εταιρία προειδοποίησε ότι οι νέοι δασμοί της ΕΕ θα μειώσουν τα λειτουργικά της περιθώρια.

propoli

Οι πωλήσεις στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 2,4% στις 29.546 μοτοσικλέτες το δεύτερο τρίμηνο.

Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται σχεδόν ένα μήνα αφού η εταιρία, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ, είπε ότι σχεδιάζει να μεταφέρει την παραγωγή για τους πελάτες της στην ΕΕ εκτός των ΗΠΑ προκειμένου να αποφύγει τους δασμούς της ΕΕ, μια κίνηση που επικρίθηκε σφόδρα από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Harley, που ελέγχει περίπου τη μισή αμερικανική αγορά μεγάλων μοτοσικλετών, ανακοίνωσε ότι πούλησε σε όλο τον κόσμο 72.593 μοτοσικλέτες το τρίμηνο, κατά 11,3% λιγότερες σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, και διατήρησε το εύρος των προβλέψεων για τις ετήσιες πωλήσεις στις 231.000 – 236.000 μοτοσικλέτες.

Η εταιρία αναμένει το λειτουργικό περιθώριο της μονάδας μοτοσικλετών ως ποσοστό των εσόδων να διαμορφωθεί περίπου στο 9-10%, δεδομένου του αναμενόμενου αντίκτυπου από τους δασμούς το 2018. Το λειτουργικό περιθώριο για τη μονάδα των μοτοσικλετών και συναφών προϊόντων ήδη μειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο στο 16% από το 20% ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Harley, που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη μείωση της ζήτησης στις ΗΠΑ και να αυξήσει τις πωλήσεις της στις αγορές του εξωτερικού, ανακοίνωσε ότι οι διεθνείς λιανικές της πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,7%.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν στα 248,3 εκατ. δολάρια, ή 1,45 δολάριο ανά μετοχή το δεύτερο τρίμηνο που έληξε την 1η Ιουλίου, από τα 258,9 εκατ. δολάρια, ή 1,48 δολάριο ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα από μοτοσικλέτες και συναφή προϊόντα μειώθηκαν κατά 3,3% στο 1,53 δισεκ. δολάρια. Αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 1,34 δολάριο ανά μετοχή και έσοδα 1,41 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με το Thomson Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading