Η πρώτη σχολή για αγωνιστικά αυτοκίνητα στην Κίνα είναι γεγονός

Η πρώτη σχολή με αντικείμενο τα αγωνιστικά αυτοκίνητα ιδρύθηκε πρόσφατα στο Γιουχάν της κεντρικής επαρχίας Χεμπέι και από τον Σεπτέμβριο του 2019 θα αρχίσουν οι εγγραφές των φοιτητών.

propoli

Η πρώτη στο είδος της επαγγελματική αυτή σχολή θα υπάγεται στο Πανεπιστήμιο Τσιανγκάν και θα εστιάζει στην τεχνολογία των αγωνιστικών αυτοκινήτων και στην εκπαίδευση των οδηγών.

Τα τελευταία χρόνια τα αγωνιστικά αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στην Κίνα. Η Γιουχάν, μία πόλη στην οποία εδρεύουν πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, εδώ και επτά χρόνια βιώνει μία ταχύτατη ανάπτυξη του κλάδου.

Σύμφωνα με το καταστατικό της σχολής θα εγγραφούν 3.000 έως 5.000 φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων των προπτυχιακών φοιτητών, ένας μικρός αριθμός αποφοίτων καθώς και σπουδαστές κολεγίων. Οι δε καθηγητές θα είναι τριών βαθμίδων. Καθηγητές από το εξωτερικό, επαγγελματίες αγωνιστικών αυτοκινήτων και Κινέζοι καθηγητές. Τα θέματα θα περιλαμβάνουν μηχανική τεχνολογία αγωνιστικών αυτοκινήτων, ηλεκτρική τεχνολογία, δραστηριότητες αναψυχής και συντήρηση αγωνιστικών αυτοκινήτων. Η σχολή προετοιμάζεται τώρα να δημιουργήσει εγκαταστάσεις πρακτικής εκπαίδευσης, όπως πίστα αγώνων και βάσεις κατάρτισης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading