Η BMW X6 το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο σε Vantablack

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης θα φιλοξενηθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα η τρίτη γενιά της BMW X6. Στην πόλη της Γερμανίας, η BMW θα παρουσιάσει επίσης ένα εντυπωσιακό one-off όχημα βαμμένο με ένα νανοσύνθετο υλικό Vantablack VBx2 που προάγει την εκφραστική σχεδιαστική φιλοσοφία. Το αποκλειστικό, εκθεσιακό όχημα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ BMW και Surrey NanoSystems, που εφηύρε την τεχνολογία Vantablack.

Η BMW X6 είναι το πρώτο και μοναδικό όχημα στο κόσμο βαμμένο σε Vantablack VBx2. «Απορρίψαμε πολυάριθμα αιτήματα από διάφορους κατασκευαστές αυτοκινήτων στο παρελθόν», εξηγεί μεταξύ άλλων ο ιδρυτής και τεχνικός διευθυντής της Surrey NanoSystems, Ben Jensen.

propoli

Να σημειώσουμε πως μια επιφάνεια βαμμένη σε Vantablack χάνει τη σαφήνειά της και τα αντικείμενα μοιάζουν δισδιάστατα. Αυτό παρερμηνεύεται από τον εγκέφαλο, που νομίζει ότι κοιτάζει μία τρύπα, ακόμα και το κενό, καθιστώντας το Vantablack μάλλον ακατάλληλο για οχήματα, καθώς αμβλύνει σχεδόν όλες τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά.

Ωστόσο στην έκθεση θα υπάρχει (πλην της τεχνολογίας Vantablack) η νέα BMW X6, η οποία θα βρίσκεται στις εκθέσεις από τον ερχόμενο Νοέμβριο. Το μοντέλο υιοθετεί μία ακριβή και αποκλειστική σχεδιαστική φιλοσοφία που διαθέτει αυτοπεποίθηση και επιβλητική εμφάνιση. Επιπλέον, η προηγμένη τεχνολογία συστήματος κίνησης και πλαισίου, συνδυάζεται με πολυάριθμες καινοτομίες που υπόσχονται μία σπορ οδηγική εμπειρία με νότες πολυτέλειας. Η νέα BMW X6 παράγεται στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg των ΗΠΑ.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading