Η Audi φέρνει τη νέα γενιά Q3 αναβαθμίζοντας τη θέση της στα SUV

Η Audi πρόσθεσε στη γκάμα της τη νέα γενιά του Q3. Η δεύτερη γενιά του πολυτελούς μικρομεσαίου SUV, βασίστηκε στη μεταβλητή πλατφόρμα του γκρουπ VW.

propoli

Οι νέες απαιτήσεις για μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους επηρέασαν τις διαστάσεις του αμαξώματος του νέου αυτοκινήτου. Πλέον είναι ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα στην κατηγορία του. Το μήκος αυξήθηκε κατά 97 χιλ. και έφθασε τα 4.48 μ. Το πλάτος διευρύνθηκε κατά 25 χιλ. και πλέον αγγίζει τα 1.85 μ. Η νέα τάση που θέλει περιορισμό του ύψους του αυτοκινήτου ακολουθήθηκε από τους σχεδιαστές του αμαξώματος, μειώθηκε κατά 5 χιλ. και καθορίστηκε στα 1.58 μ.

Στο μεταξόνιο προστέθηκαν 77 χιλ. φτάνοντας τα 2.680 χιλ., διασφαλίζοντας μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες.

Οι σχεδιαστές του εσωτερικού χώρου φρόντισαν και τη θέση οδήγησης, η οποία παρέχει άνεση στον οδηγό και φέρει τα στοιχεία που έχει καθορίσει η πολυτελής μάρκας. Με τις κατάλληλες αλλαγές στη θέση οδήγησης, στη διαμόρφωση του αμαξώματος και των γυάλινων επιφανειών αναβαθμίστηκε και η ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις καθώς ο περιμετρικός έλεγχος του αυτοκινήτου. Τα πίσω καθίσματα σύρονται εμπρός/πίσω κατά 150 χιλ. για να είναι ευκολότερη η μεταφορά αποσκευών. Επίσης, οι διαιρούμενες (40/20/40) ράχες των πίσω καθισμάτων έχουν επτά θέσεις κλίσης για να είναι ευκολότερη η προσαρμογή του εσωτερικού χώρου του αυτοκινήτου ανάλογα με τις μεταφορικές ανάγκες.

Ο χώρος αποσκευών προσφέρει συνολικά 530 ή 675 λίτρα και αυξάνεται έως τα 1.525 λίτρα με τις πλάτες των καθισμάτων διπλωμένες. Το ύψος φόρτωσης μπορεί να ρυθμιστεί σε τρία επίπεδα. Το χαμηλό ύψος των 748 χιλ., διευκολύνει στη φόρτωση βαριών αντικειμένων ενώ η ηλεκτρομηχανικά υποβοηθούμενη πόρτα του χώρου αποσκευών προσφέρει εύκολη πρόσβαση και σε συνδυασμό με ένα διακόπτη διευκόλυνσης. μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει με μία κίνηση του ποδιού.

Η Audi κατήργησε τα κλασσικά αναλογικά όργανα και στη θέση τους υιοθέτησε οθόνες και ψηφιακό πίνακα οργάνων. Ακόμη και στην έκδοση με το στάνταρ MMI radio υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη διαγώνιου 10,25 ιντσών, που μπορεί να αναβαθμιστεί στις 12,5 ίντσες, την οποία ο οδηγός διαχειρίζεται και από το πολυλειτουργικό τιμόνι. Το MMI radio plus περιλαμβάνει επίσης μια οθόνη αφής διαγώνιου 8,8 ιντσών που βρίσκεται στο μέσο του ταμπλό ενώ στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού ανεβαίνει στις 10,1 ίντσες.

Εξοπλίζεται με διάφορα συστήματα πολυμέσων εξασφαλίζοντας εύκολη συνδεσιμότητα. Η πλοήγηση, αναγνωρίζει τις προτιμήσεις του οδηγού βάσει προηγούμενων διαδρομών, χρησιμοποιώντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τη συνολική κατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Στον εξοπλισμό ανήκουν συστήματα όπως, το ενεργητικό cruise control, το οποίο διατίθεται προαιρετικά με το S tronic, και ενσωματώνει τις λειτουργίες της ενεργητικής υποβοήθησης ταχύτητας (adaptive speed assist), της υποβοήθησης κυκλοφοριακής συμφόρησης (traffic jam assist) και της διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (active lane assist), το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης (park assist), το σύστημα ελέγχου διασταύρωσης (cross traffic assist), το σύστημα πρόληψης και αποφυγής σύγκρουσης (Audi pre sense front safety system) κ.α.

Στο λανσάρισμα του νέου Q3 θα διατίθενται με τέσσερις κινητήρες, τρεις βενζίνης και ενα ντίζελ. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, είτε και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος quattro. Η ισχύς τους κυμαίνεται από 150 έως 230 ίππους, ενώ όλες οι μονάδες είναι τετρακύλινδρες με άμεσο ψεκασμό και υπερτροφοδότηση. Συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, είτε αυτόματο S tronic επτά σχέσεων.

Το πολυτελές SUV έρχεται στην Ελλάδα το Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading