Η Ford ανακοίνωσε τη χρήση γραφενίου σε εξαρτήματα αυτοκινήτων

Η αμερικανική πολυεθνική αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιεί το γραφένιο σε εξαρτήματα αυτοκινήτων, σημειώνοντας μία ακόμα πρωτιά στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

propoli

Η αποκάλυψη ότι η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο υλικό έγινε την Πέμπτη, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εθνικής ημέρας νανοτεχνολογίας.

Ποια η χρησιμότητα του γραφενίου

Ο όρος γραφένιο πρωτοεμφανίστηκε το 1987, προκειμένου να περιγράψει μονά φύλλα γραφίτη ως ένα από τα συστατικά των ενώσεων παρεμβολής γραφίτη.

Το συγκεκριμένο υλικό είναι πανάλαφρο και απίστευτα ανθεκτικό που, σύμφωνα με τους μηχανικούς, κάνει θαύματα. Η χρήση του μέχρι τώρα περιοριζόταν σε επικαλύψεις, κινητά τηλέφωνα και σπορ είδη, αλλά φαίνεται ότι ήρθε η ώρα οι ξεχωριστές ιδιότητές του να αξιοποιηθούν και κάτω από το καπό των μοντέλων Ford.

Για το σκοπό αυτό, η Ford συνεργάστηκε με τις εταιρίες Eagle Industries και XG Sciences, εστιάζοντας στην εξέλιξη και τις δοκιμές πριν την είσοδο του υλικού στην παραγωγή που προγραμματίζεται μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Loading