Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει περίπου 410.000 οχήματα

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ενημερώνει το αγοραστικό κοινό, πως σκοπεύει να ανακαλέσει περίπου 220.000 οχήματα Polo, και επίσης 190.000 αυτοκίνητα Seat.

propoli

Ο λόγος για τον οποίον η εταιρεία σκοπεύει να αποσύρει αυτά τα δύο οχήματα έγκειται στο γεγονός, πως έπειτα από ελέγχους που διενεργήθηκαν, αποκαλύφθηκαν κάποια προβλήματα τεχνικής φύσεως που αφορούν στην μη ορθή λειτουργία της ζώνης του μεσαίου πίσω καθίσματος.

Πρόκειται για τα μοντέλα, Polo τελευταίας γενιάς, και για τα οχήματα μάρκας Seat μοντέλων Ibiza του 2017 και 18 και Arona του 2018.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας

Η εταιρεία επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, πως καλό θα ήταν οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων να μην χρησιμοποιούν τη μεσαία θέση στο πίσω κάθισμα γιατί σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις, έχοντας παραδείγματος χάρη πέντε πρόσωπα στο αυτοκίνητο οι ζώνες μπορεί να «λυθούν» από μόνες τους.

Μάλιστα, για αυτό το λόγο, η Volkswagen σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση θα επικοινωνήσει με τους πελάτες της το συντομότερο δυνατόν.

Ως λύση του προβλήματος η εταιρεία ανέφερε πως «καθώς η ασφάλεια παραμένει βασική προτεραιότητά μας, επινοήσαμε μια τεχνική λύση: μια επανασχεδιασμένη κλειδαριά ζώνης που θα αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο».

Loading