Άδειες δοκιμών για αυτόνομα αυτοκίνητα στην Κίνα απέκτησε πρώτη η BMW

Άδειες δοκιμών για αυτοκίνητα που εφοδιάζονται με σύστημα αυτόνομης οδήγησης σε κινεζικό έδαφος απέκτησε η BMW, αποτελώντας έτσι την πρώτη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία που καταφέρνει να αποκτήσει  την έγκριση των τοπικών αρχών.

propoli

Όσον αφορά στις λεπτομέρειες του πλάνου δοκιμών, η βαυαρική φίρμα δεν έχει δημοσιοποιήσει το χρονοδιάγραμμα σημειώνοντας ωστόσο ότι οι δοκιμές θα ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα στη Σαγκάη.

Τα στάδια του πρότζεκτ

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για τις ανάγκες του πρότζεκτ έχει δημιουργηθεί μια ομάδα 60 επιστημόνων η οποία σε πρώτο στάδιο θα αναλάβει να συλλέξει δεδομένα για τις ομολογουμένως επιβαρυμένες κυκλοφοριακές συνθήκες της μεγαλύτερης πόλης της Κίνας με σκοπό να δημιουργήσει τους κατάλληλους αλγόριθμους και το λογισμικό που θα εφοδιάσει τις αυτόνομες πρωτότυπες BMW Σειράς 7.

Βέβαια, οι δοκιμές δε θα πραγματοποιούνται στο δημόσιο οδικό δίκτυο αλλά σε κλειστή πίστα μήκους 5,6 χλμ. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι το «βάρος» των πρώτων δοκιμών θα σηκώσουν δύο δοκιμαστικά πρωτότυπα ΒΜW Σειράς 7 ενώ αργότερα θα προστεθούν άλλα επτά.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, σε δεύτερο χρόνο, οι δοκιμές αναμένεται να επεκταθούν και στο δημόσιο οδικό δίκτυο.

Loading