Τέλος από 31 Μαΐου τα diesel αυτοκίνητα σε περιοχές του Αμβούργου

Στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, στο Αμβούργο, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ ο κανονισμός της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων οχημάτων (diesel) σε συγκεκριμένες περιοχές-ζώνες της πόλης.

propoli

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου κανόνα, αποτελεί δικαίωμα το οποίο χορήγησε το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας, σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση του οποίου, οποιαδήποτε γερμανική πόλη επιθυμεί, μπορεί να απαγορεύσει την κίνηση των παλαιότερων ντιζελοκίνητων οχημάτων (από Euro 5 και πίσω) εντός των ορίων της.

Η απόφαση αυτή, αναμένεται να ισχύσει από την 31η Μαΐου, σε συγκεκριμένα τμήματα της πόλης, στα οποία θα απαγορευθεί ρητώς η κυκλοφορία των εν λόγω οχημάτων. Μάλιστα, ο δήμος της πόλης προνόησε και τοποθέτησε ήδη προειδοποιητικές πινακίδες.

«Τσουχτερά» πρόστιμα για του παραβάτες των diesel οχημάτων

Σημειώνεται πως από πρόσφατη μελέτη, προέκυψε ότι το μέτρο αυτό αναμένεται να επηρεάσει περίπου τα 2/3 των ντιζελοκίνητων οχημάτων, δηλαδή περίπου 214.000 αυτοκίνητα. Τα πρόστιμα για τις περιπτώσεις παράβασης των κανονισμών αναμένεται να είναι αρκετά τσουχτερά καθώς για κάθε επιβατικό όχημα που αψηφά τον κανονισμό αναμένεται να επιβάλλεται το πρόστιμο των 25 ευρώ και για κάθε φορτηγό πρόστιμο 75 ευρώ.

Loading