Το νέο Skoda Kamiq διαθέτει ασφάλεια

Υψηλά επίπεδα ασφάλειας προσφέρει το νέο Skoda Kamiq που πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο Στρασβούργο και το οποίο διαθέτει υψηλή στρεπτική ακαμψία λόγω πολύ μεγάλου ποσοστού χάλυβα υψηλής αντοχής.

Τα υψηλά αυτά επίπεδα ασφάλειας συμπληρώνονται από τα νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού μετατρέποντας το μοντέλο όχι μόνο ως ένα από τα κορυφαία μοντέλα σε θέματα ασφάλειας της Skoda, αλλά και όλη της κατηγορίας.

propoli

Άλλωστε το Kamiq είναι το πρώτο Skoda που διαθέτει ξεχωριστούς προβολείς LED με φώτα ημέρας, καθώς και δυναμικά φλας εμπρός και πίσω με τους full LED προβολείς. Σχεδόν το 80% του αμαξώματος αποτελείται από ενισχυμένο χάλυβα υψηλής αντοχής με εξαιρετικά υψηλό επίπεδο στρεπτικής ακαμψίας που αυξάνει την ασφάλεια, βελτιώνει τα δυναμικά χαρακτηριστικά και προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο αυτοκίνητο.

Το μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0 του Volkswagen Group και η μάρκα εισάγει στους δρόμους ένα ιδιαίτερα compact και ταυτόχρονα ευρύχωρο SUV με μήκος 4.241 χιλιοστών. Είναι ιδανικό για χρήση σε πόλεις με το ύψος του αμαξώματος, με τις ράγες οροφής να φτάνει τα 1.553 χιλιοστά. Με 2.651 το μεταξόνιο είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία των compact SUV, ενώ το επίσης μεγάλο πλάτος αμαξώματος φτάνει τα 1.793 χιλιοστά.

Η υπερυψωμένη θέση είναι μία σημαντική παράμετρος ασφάλειας αφού προσφέρει στον οδηγό μια ιδανική οπτική ελέγχου της κυκλοφορίας και παράλληλα εξασφαλίζει εξαιρετική θέα προς τα έξω για όλους τους επιβάτες.

Το Kamiq χρησιμοποιεί πολυάριθμα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας για την προστασία των επιβατών και τη μείωση της σφοδρότητας ενός πιθανού ατυχήματος. Στο συστήματα παθητικής ασφάλειας του αυτοκινήτου περιλαμβάνονται έως και εννέα αερόσακοι. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει αερόσακους για τον οδηγό και τον συνοδηγό, αερόσακους τύπου κουρτίνας καθώς και μπροστινούς πλευρικούς αερόσακους.

Οι προβολείς LED αυξάνουν την ασφάλεια χάρη στην ένταση της φωτεινότητάς τους και το φυσικό τους χρώμα που είναι κοντά στο φως της ημέρας. Επιπλέον, διαρκούν πολύ περισσότερο από τα συμβατικά φώτα αλογόνου.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading